Stiri si curiozitati

Leacuri bătrânești pentru întreruperea lactației. Remedii naturiste care te ajută cu adevărat

Publicat: 24 mart. 2021
femeie cu bebelus
Întreruperea lactației se poate face folosind mai multe palnte cu efecte imediate

Întreruperea alăptării este un moment important atât pentru mamă, cât și pentru copil. De aceea, multe femei optează pentru leacuri bătrânești pentru întreruperea lactației, în cazul în care acest lucru nu se produce natural.

Sunt situații în care întreruperea lactației nu este posibilă din cauza unei boli sau a unei opriri forțate a alăptării. După ce femeia oprește alăptarea copilului, laptele este eliberat timp de câteva luni. Rămânerea laptelui în sânul femeii poate duce la apariția de complicații, precum mastită, mastopatie sau crearea unui disconfort local. În asemenea condiții, femeile care au alăptat trebuie să știe cum să accelereze procesul de întrerupere a lactației.

Leacuri bătrânești pentru întreruperea lactației. Ce plante poți folosi

Întreruperea alăptării apare în mod natural atunci când copilul a trecut de vârsta de un an. Sunt situații când femeia trebuie să meargă din nou la serviciu și atunci trebuie să întrerupă alăptarea.

În cazul în care copilul va merge la creșă sau va avea bonă, atunci acesta trebuie obișnuit cu hrănirea dintr-o sticlă cu biberon cu cel puțin o lună sau chiar o lună și jumătate înainte.

De obicei, copiii se adaptează destul de rapid la un nou mod de hrănire, dacă amestecurile de lapte sunt potrivite pentru ei și nu provoacă alergii.

Pentru a întrerupe lactației, multe femei apelează la leacuri bătrânești care și-au demonstrat eifciența de-a lungul timpului. Multe dintre aceste leacuri sunt bazate pe plante, precum salvia, menta sau varza.

Salvia conține fitoestrogeni, substanțe ce acționează în organsim la fel ca estrogenii, hormoni sexuali produși de ovare. În condițiile în care, funcționarea glandelor mamare este determinată de raportul dintre estrogen și prolactină, hormonul responsabil pentru lactație, în momentul în care se folosesc frunzele de salvie, nivelul prolactinei scade datorită estrogenului. Asta duce la slăbirea lactației.

Frunzele de salvie uscate sunt puse la fiert, iar amestecul obținut se bea timp de 6 ori pe zi. Acest remediu nu poate fi folsoit în cazul în care femeia are alergii la plante sau boli de stomac, rinichi sau tulburărilor nervoase. Pentru a opri lactația, decoctul de salvie se bea timp de 4-5 zile.

Pentru înteruperea lactației, puteți folosi ulei de salvie. Se adaugă 5 picături într-o cantitate mică de apă și se bea de 3-4 ori pe zi.

Menta și varza, folosită pentru întreruperea lactației

Alte leacuri bătrânești folosite pentru întreruperea sarcinii sunt bazate pe mentă. Aceasta conține mentol, care oprește procesul de formare a laptelui. În plus, aceasta conține uleiuri esențiale care dilată vasele de sânge.

Pentru a prepara o infuzie de mentă, aveți nevoie de 2 lingurițe de mentă uscată, pe care le puneți în 2 căni de apă caldă. După ce a-ți filtrat infuzia, se beau 2 linguri de 3-4 ori pe zi. Această infuzie nu este recomandată în cazul în care femeia are aritmie cardiacă, deoarece menta conține substanțe care reduc foarte mult tensiunea arterială.

Pentru prepararea infuziei, se folsoește de obicei menta în combinație cu salvia.

Frunzele de varză sunt folosite pentru a elimina inflamați, dar este și un mijloc de reducere a producției de lapte.

Oprirea lactației se face folsoind frunze verzi, de la o varză proaspătă. Se ia foaia de varză și se stoarce sucul de la aceasta. Acest suc este aplicat pe piept, peste care se pune o frunză de varză, după care puneți sutienul pentru a păstra frunza pe sân până se usucă. Cantitatea de lapte produs scade, iar senzațiile dureroase în piept se reduc semnificativ.
Adauga un comentariu