Stiri si curiozitati

Întreruperea sarcinii cu lapte și iod. O practică veche ce-ți pune viața în pericol!

Publicat: 09 mart. 2021
femeie suparata
Întreruperea sarcinii cu lapte și iod poate avea efecte grave asupra organismului femeii însărcinate

O sarcină neplanificată este o mare problemă pentru orice femeie, care caută atunci soluții pentru a ieși din această situație. Rușinea față de familie le determină pe multe fete să apeleze la practici rudimentare, una dintre acestea fiind întreruperea sarcinii cu lapte și iod.

Teama de a le spune părinților și rușinea față de prieteni le fac pe multe tinere să nu apeleze la medic pentru avort ci să încerce să scape de făt pe cont propriu, folosind metode auzite de la alții. Nu de puține ori aceste încercări de întreruperi de sarcină se termină la spital cu hemoragii severe, care pot fi oprite numai chirurgical sau, mai grav, cu decesul tinerei.

Chiar dacă acum accesul la informație permite oricărei tinere să-și ia măsuri de precauție, se poate ajunge în anumite situații la o sarcină nedorită.

Întreruperea sarcinii cu lapte și iod: Ce efecte grave poate avea

Nu puține sunt fetele care folosesc pentru întreruperea sarcinii lapte și iod. Rețeta „recomandată“ de fetele sau femeile care susțin că au scăpat astfel de sarcină presupune să bei un pahar de de 250 ml de lapte în care ai pus câteva picături de iod.

Potrivit femeilor care au încercat această metodă, sarcina ar trebui să se încheie imediat după o sângerare de scurtă durată, urmată de un avort spontan, fără probleme specifice de sănătate.

Legat de această practică de întrerupere a sarcinii, medicii se declară total împotrivă, scoțând în evidență pericolele la care se poate expune persoana care încearcă așa ceva.

Medicii spun că după o astfel de procedură, multe fete ajung la departamentul de chirurgie de urgență deoarece rezultatul nu poate fi anticipat în avans. Fătul poate să moară, dar să rămână în uter sau parțial împreună cu sângerarea.

În plus, pot să apară sângerări puternice, deoarece iodul are un efect puternic asupra stomacului, putând produce diaree hepatică, ulcer peptic, alergie, intoxicație sau chiar hemoragie internă.

În asemenea situații, dacă îngrijirile medicale nu sunt aplicate urgent, există riscul ca femeia care a apelat la această practică să moară.

Alte practici de întrerupere a sarcinii ce nu sunt acceptate de medici

Din disperarea de a scăpa de o sarcină nedorită, tinerele sunt dispuse să facă orice și să apelze la tot felul de metode auzite la prieten și care le pot pune viața în pericol.

O altă metodă folosită pentru a scăpa de sarcină este folsoirea pudrei de muștar. Aceasta presupune o baie la aproximativ 42 de grade, în apă adăugându-se pudra de muștar. Unele fete pentru a spori efectele pudrei de muștar adaugă și 150 de mililitri de alcool.Ca urmare, se observă creșterea repetată a circulației sanguine, creșterea presiunii intrauterine și apariția sângerărilor. În plus, pot apărea cheaguri de sânge.

Un alt mod prin care tinerele încearcă să scape de o sarcină nedorită este consmul de ananas. Acesta conține cantități mari de vitamina C și alte enzime, despre care se spune că acționează în corpul femeilor însărcinate și duc la avort fără a provoca efecte adverse asupra organismului. Metoda folosită presupune consumul timp de câteva zile a unui amestec făcut din apă și ananas dat la blender.

Acest amestec ar conține bromelan, care înmoaie peretele uterului și nu permite dezvolatrea fătului.
Adauga un comentariu