Multe persoane caută leacuri bătrânești pentru psoriazis. Aceasta este o afecțiune frecventă, însă majoritatea persoanelor o pot confunda cu eczeme obișnuite. Înafara tratamentului recomandat de doctor, există și modalități naturale prin care se poate combate psoriazisul.
Ce este psoriazis
De multe ori, oamenii consideră psoriazisul o boală a pielii, însă aceasta este, mai degrabă, o afecțiune a sistemului imunitar. Aceasta reprezintă o boală cronică inflamatorie și de obicei, provine chiar dintr-o problemă imunitară moștenită.
Ceea ce se întâmplă atunci când apare psoriazisul este formarea unor noi celule ale pielii, însă într-un ritm mult mai accelerat decât în mod normal.
Din ce cauze se declanșează psoriazisul
Psoriazisul este o boală a sistemului imunitar care poate fi moștenită. Cauza apariției sale încă nu este complet determinată, însă factorii genetici, cât și cei ai mediului înconjurător au un rol esențial.
Este ceva comun ca persoanele care sunt predispuse la această boală să nu prezinte simptome până ce nu sunt declanșate de anumiți factori de risc.
Vremea poate fi și ea un factor important, atunci când aerul este prea uscat, spre exemplu. Fumatul și consumul excesiv de alcool au fost și ele determinate ca factori de risc.
Unul dintre cele mai de întâlnite cauze este stresul. Persoanele supuse unui episod acut de stres sau cele care suferă de stres cronic, pot suferi de psoriazis.
Cum se manifestă această afecțiune
Destul de multe persoane confundă psoriazisul cu eczemele sau invers. Acesta se manifestă prin apariția unor zone înroșite care pot forma ceva asemănător unei coji. Pielea din zonele acelea poate fi uscată și crăpată, iar din cauza mâncărimilor, poate începe să sângereze.
Acestea apar cel mai des pe scalp, pe coate sau pe genunchi, sau pe picioare și brațe.
În funcție de persoană, simptomele pot să difere.
Leacuri bătrânești pentru psoriazis – Ce trebuie să facem pentru a combate această afecțiune
Leacurile din bătrâni se află printre noi de foarte mult timp, și majoritatea sunt foarte benefice organismului nostru.
Este bine să știm că în cazurile care nu sunt atât de severe, psoriazisul se poate trata cu creme hidratante, cum ar fi cremele făcute din plante cu proprietăți medicinale, precum coada șoricelului, gălbenelele, urzica și rostopasca. Acestea sunt atât cicatrizante, cât și antiinflamatoare. Cremele de acest tip vor calma zona afectată.
Un alt remediu eficient este ceaiul esențial de arbore de ceai. Acesta trebuie aplicat direct pe zona afectată și va avea efect antiinflamator. Alături de acesta, mai este și uleiul ozonat de cânepă. La rândul său, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Acesta va combate chiar și mâncărimile și va ajuta la vindecarea zonei.
Ce trebuie să facem când avem psoriazis
Specialiștii ne sfătuiesc să stăm mai mult la soare deoarece este în beneficiul pielii noastre. De asemenea, este bine să consumăm mai multe fibre pentru că acestea vor ajuta la detoxifiere. De asemenea, legumele și fructele ne pot veni în ajutor atunci când este vorba de inflamații.
Psoriazisul este o boală a sistemului imunitar, așadar, este indicat să consumăm probiotice. Acestea ne vor întări sistemul imunitar.
Există diferite leacuri bătrânești pentru psoriazis, însă dacă afecțiunea se agravează este bine să consultăm un medic specialist.