Plante medicinale

Leacuri din batrani pentru inima: 3 plante benefice

Publicat: 28 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leacuri din batrani pentru inima 3 plante benefice
Pentru a menține inima în mișcare, păducelul este cea mai bună soluție naturală.

Inima este unul dintre principalele organe care susține corpul. Trebuie menținut zilnic, iar metodele naturale sunt cele mai potrivite pentru a face acest lucru. Natura oferă diferite soiuri de plante din care se fac remedii organice. Aceste medicamente vin sub diferite forme, inclusiv tablete, capsule și chiar ceaiuri de plante. Deși naturale, acestea nu trebuie consumate fără prescripție medicală.

Leacuri din batrani pentru inima: 3 plante benefice

Balsam de lamaie

Balsamul de lamaie are proprietăți anxiolitice, antiaritmice și tonicardice. Aceste virtuți sunt conținute în frunzele plantei în sine și sunt compuse din acid rosmarinic și triterpene. Balsamul de lamaie are capacitatea de a regla ritmul cardiac în timp ce scade stresul. Este, de asemenea, un antispasmodic care are capacitatea de a calma tulburările sistemului nervos.

Un ceai de plante bun pentru inimă poate fi preparat acasă din balsam de lamaie. Pentru a face acest lucru, pur și simplu infuzeaza 15 frunze proaspete sau uscate, timp de un sfert de oră, într-un litru de apă clocotită. Decoctul astfel obținut se bea pe tot parcursul zilei. Ceaiul din plante este incolor, dar este bogat în aromă.

Paducelul

Pentru a menține inima în mișcare, păducelul este cea mai bună soluție naturală. Este o plantă din care toate părțile sunt folosite pentru a face remedii, acestea sunt mugurii, boabele roșii și, de asemenea, vârfurile înflorite, de culoare albă.

Datorită triterpenelor și polifenolilor, păducelul stimulează funcțiile cardiace pe lângă faptul că permite corpului să beneficieze de proprietățile sale antioxidante.

Păducelul este utilizat pentru tratamentul insuficienței cardiace ușoare. Ajută la combaterea palpitațiilor, mai ales atunci când acestea din urmă sunt însoțite de dureri toracice. O cura bazată pe această plantă nu durează în general luni întregi, în ciuda faptului că planta nu este toxică.

Maslinul

Maslinul este, de asemenea, o plantă care aduce beneficii inimii. Deja, ajută la stabilizarea hipertensiunii în cazul în care aceasta din urmă este legată de o problemă supraponderală sau de diabet.

Măslinul este, de asemenea, o plantă utilizată pentru beneficiile sale asupra mușchiului inimii. Într-adevăr, este bogat în flavonoide și conține triterpene, precum și secoiridoide. Această plantă este apreciată pentru proprietățile sale de scădere a lipidelor și hipotensive.

Doza zilnică nu trebuie să depășească 800 mg, dar cel mai bine este să solicitați sfatul medicului. Pentru un ceai de plante, este suficient să infuzați 30g de frunze într-un litru de apă clocotită timp de trei minute. Poțiunea obținută trebuie băută pe tot parcursul zilei și acest tratament nu trebuie să depășească trei săptămâni. Rețineți că aceste ceaiuri de plante nu ar trebui să fie consumate de femeile însărcinate fără acordul unui terapeut.

Adauga un comentariu