Local

Lecție dură! Domnișoara care s-a urcat beată și fără permis la volan, a fost arestată! I-a pus pe polițiști pe jar și a încercat să scape dintr-o urmărire ca în filme

Publicat: 28 sept. 2020
După ce a fost prinsă de polițiști, aceasta a fost reținută pentru 24 de ore, iar ieri a fost arestată preventiv
La 28 de ani, această tânără s-a urcat beată și fără permis la volan și a gonit cu polițiștii pe urme

O domnișoară de 28 de ani a petrecut o noapte în spatele gratiilor, după ce s-a urcat beată la volan. Tânăra nu avea nici permis de conducere, însă a încercat să scape de polițiști apăsând pedala de accelerație până la capăt. Pe numele său a fost deschis un dosar penal, iar ieri a fost arestată pentru 30 de zile

O tânără de 28 de ani a petrecut o noapte în spatele gratiilor, după ce s-a urcat beată la volan și a încercat să scape de pușcărie. Povestea a început în noaptea de 25 spre 26 septembrie, când polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași, împreună cu un polițist local, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza municipiului Iași, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism care nu avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare și prezenta defecțiuni la sistemul de iluminare. Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, s-a procedat la urmărirea autoturismului.

„Conducătorul auto a fost identificat în persoana unei tinere, de 28 de ani, din comuna Răducăneni, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, în urma testării acesteia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că plăcuțele cu numărul de înmatriculare erau retrase, autoturismul neavând drept de circulație pe drumurile publice”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat. Sâmbătă femeia a fost reținută pentru 24 de ore, iar ieri aceasta a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

În aceeași noapte, polițiștii au prins în trafic un șofer beat și fără permis

În aceeași noapte, polițiștii ieșeni au prins și un bărbat fără permis și sub influența alcoolului.

„În noaptea de 25 spre 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au oprit pentru control, pe raza comunei Sirețel, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Sirețel. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Totodată, din verificări a rezultat faptul că autoturismul avea inspecția tehnică periodic expirată și nu avea încheiată asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, fapte pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002 și Legii nr. 132/2017. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Adauga un comentariu