Culinar

Lecții de ornat tortul. Trucurile care te vor ajuta sa decorezi cel mai dulce desert 

Publicat: 21 feb. 2022
Lecții de ornat tortul. Trucurile care te vor ajuta sa decorezi cel mai dulce desert 
Cea mai ușoară metodă de a decora un tort este chiar la tine în bucătărie, cu ajutorul tacâmurilor și al ustensilelor de gătit

Cele mai importante lecții de ornat tortul sunt acum la îndemâna oricui. Gospodinele pot impresiona cu cele mai frumoase și deosebite aranjamente pentru zilele festive. 

Torturile sunt prăjiturile îndrăgite de toată lumea. Gustul fin și cremos definește experiența gastronomică inedită. 

tort de fructe
Specialiștii cofetari recomandă alegerea unui model minimalist, simplu și rapid pentru a decora desertul unui eveniment

Lecții de ornat tortul, cum să creezi cel mai frumos desert chiar la tine acasă 

Cea mai ușoară metodă de a decora un tort este chiar la tine în bucătărie, cu ajutorul tacâmurilor și al ustensilelor de gătit. Avem nevoie de un poș, o cupă, capete de poș cu diferite forme și modele și sprituri. Un platou rigid este de mare ajutor și un suport rotativ pentru a fi mai ușor la ornat. 

Poziția corectă pentru a utiliza poșul este în funcție de suprafața de lucru și modelul pe care dorim să îl realizăm. Unghiul de 90 de grade este folosit pentru a decora tortul cu forme, flori, petale sau alte idei de modele, iar unghiul de 45 de garde se folosește pentru a scrie diferite mesaje pe tort. Cele mai frumoase mesaje care se scriu pe tort, pentru inspirația fiecăruia, originale, dar și creative sunt:  

„Să ne fii, azi, mâine și mereu!” 

„La mulți ani cu de toate!” 

„Zilele ce vin să-ți aducă numai fericire!”

„Să fii vesel, fericit, la mulți ani! Azi ești iubit!” 

„Pentru toate care-au fost și toate ce-or să vie!”

lectii de ornat tort
Diferența dintre un tort pentru a serba evenimentele speciale și un tort pentru o masă în familie este dat de aspectul pe care îl are prăjitura

Bucură-te de un desert spectaculos 

Marginile unui tort se pot orna cu miez de nucă fin măcinată, fulgi de migdale, fulgi de cocos sau fructe de sezon care să dea o pată de culoare. Specialiștii cofetari recomandă alegerea unui model minimalist, simplu și rapid pentru a decora desertul unui eveniment. 

Peste o prăjitură simplă, învelită în cremă albă, se pot pune câteva ornamente viu colorate care să dea un impact vizual puternic. Micul truc care colorează tortul este la îndemâna oricui. Se iau forme sau șabloane de cofetărie și se desenează în funcție de creativitate și imaginație. 

Ciocolata tăiată este ingredientul care întregește aspectul unui tort 

Cu ajutorul unui curățător de legume se taie fâșii ciocolata și se așează cu grijă pe suprafața desertului. 

tort cu ciocolata alba
Marginile unui tort se pot orna cu miez de nucă fin măcinată, fulgi de migdale, fulgi de cocos sau fructe de sezon care să dea o pată de culoare

Lecțiile de ornat tortul sunt acum la îndemâna tuturor gospodinelor, iar munca lor poate deveni acum mult mai ușoară. Diferența dintre un tort pentru a serba evenimentele speciale și un tort pentru o masă în familie este dat de aspectul pe care îl are prăjitura.

Deliciosul desert servit la mese festive este asociat momentelor fericite și a căpătat de-a lungul anilor diferite semnificații. În Grecia Antică a apărut pentru prima dată acest fel de prăjitură. Gospodinele făceau turte din grâu pe care le insiropau cu miere de albine și erau ofrande în semn de mulțumire către zeița Artemis. 

Ca și semn de bucurie, foile de grâu cu miere, erau dăruite pe stradă, în Germania, atunci când se năștea un copil. Odată cu trecerea timpului, torturile au început să capete forme și modele diferite, gusturi și arome fine. Aceste deserturi erau scumpe și se serveau, de cele mai multe ori, clasei nobile pentru a măsura statura socială. 

tort cu frisca si capsuni
Unghiul de 90 de grade este folosit pentru a decora tortul cu forme, flori, petale sau alte idei de modele, iar unghiul de 45 de garde se folosește pentru a scrie diferite mesaje pe tort

Curiozități despre istoria torturilor în lume 

Deși acum torturile au forme diferite, modelul de tort clasic este cea rotundă. Primul tort de nuntă s-a făcut în anul 1955 și a fost dăruit unei case de bogați. Cel mai scump tort din istorie a costat 53 de milioane de dolari și a fost acoperit cu 4000 de diamante. Spectaculosul tort a fost pregătit de o cofetărie din Anglia. Cel mai mare tort din lume a cântărit 6818 kg și a fost realizat pentru o nuntă din Connecticut, în 2004. 

Ingredientele cele mai des întâlnite pentru ca prăjitura să fie pufoasă și pe placul fiecăruia se folosește bicarbonat de sodiu sau praf de copt.

Acestea sunt doar câteva dintre lecțiile de ornat un tort la îndemâna fiecăruia. Cofetarii recomandă pentru un desert festiv să vă dați frâu liber imaginației și să vă alegeți ingredientele după bunul plac.

 


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect
Adauga un comentariu