Culinar

Tort de botez pentru băiat fără marțipan. Rețeta unui desert pentru fiecare pofticios 

Publicat: 14 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tort de botez pentru băiat fără marțipan. Rețeta unui desert pentru fiecare pofticios 
Pentru a sărbători botezul celui mai mic băiat al familiei, alege un tort fără zahăr care să satisfacă gusturile tuturor invitaților

Tort de botez pentru băiat fără marțipan, noua modă a cofetăriei internaționale pentru anul 2022. Alege să sărbătorești evenimentele speciale din viața de familie în cele mai spectaculoase moduri pentru a crea amintiri de durată. 

tort cu fructe de padure
rea puțini sunt cei care știu secretele unui desert fără zahăr

Tort de botez pentru băiat fără marțipan. Rețeta magică fără zahăr

Rețeta de tort fără marțipan este pe gustul tuturor pofticioșilor. Pentru a sărbători botezul celui mai mic băiat al familiei, alege un tort fără zahăr care să satisfacă gusturile tuturor invitaților. 

Părinții optează pentru torturi cu ciocolată și vanilie, dulci și aromate. Prea puțini sunt cei care știu secretele unui desert fără zahăr. Iată cea mai sănătoasă rețetă de tort pentru botez, de băiat, fără marțipan. Avem nevoie pentru blat de 5 ouă, 150 ml lapte, 5 linguri cu vârf de făină, 2 linguri ulei de cocos, 150 g afine proaspete, 2 banane bine coapte, 5 g praf de copt, iar pentru cremă de 200 g brânză mascarpone, 200 g iaurt gras, 2 linguri zeamă de lămâie și 2 – 3 lingurițe de miere. 

Iubitorii de deserturi care optează pentru rețete fără zahăr trebuie să știe că această rețetă are un blat ușor moale și aromat. Nu mai este nevoie pentru a fi însiropat datorită fructelor. 

tort cu fructe de padure
Iubitorii de deserturi care optează pentru rețete fără zahăr trebuie să știe că această rețetă are un blat ușor moale și aromat

Cum se prepară cel mai gustos tort fără zahăr 

Albușurile se separă de gălbenuș și se mixează bine până când devin spumă. Se amestecă făina cernută cu praful de copt, gălbenușurile și laptele ușor cald. Cu mișcări circulare de jos în sus se incorporează spuma de albușuri. 

Se pisează bananele și se amestecă cu uleiul de cocos. Se adaugă peste crema deja formată și se amestecă ușor pentru a nu pierde din textura fină și pufoasă a blatului de tort. 

Într-o tavă rotundă se pune hârtie de copt peste care se toarnă cu atenție adaugă amestecul. Se bagă timp de 30 – 40 de minute la cuptor, temperatura de 170 de grade. 

Crema tortului fără zahăr, special pentru botezul unui băiat, este cel mai important detaliu al unui eveniment de vis. Compoziția trebuie să fie moale și cremoasă, iar gustul dulce – acrișor să-i bucure pe invitați. 

Se amestecă brânza mascarpone cu iaurt, zeama de lămâie și mierea. Se bagă la rece pentru 30 de minute. După plac se pot adăuga câteva picături de colorant alimentar verde sau albastru pentru o notă de inspirație. 

După ce blatul s-a copt, se scoate la răcit și se poate orna în cele mai creative moduri. Blatul se poate secționa, iar între straturi se adaugă crema rece. 

tort cu fructe
Pentru un gust puternic și sățios, micul truc din bucătăria pasionaților de deserturi este ca fructele pe care le folosim în compoziție sau pentru ornat să fie lăsate pentru câteva minute în lapte cald

Pentru decor se poate opta pentru fructe precum căpșuni, cireșe sau vișine, dar și merișoare sau fructe de goji. 

Pentru un gust puternic și sățios, micul truc din bucătăria pasionaților de deserturi este ca fructele pe care le folosim în compoziție sau pentru ornat să fie lăsate pentru câteva minute în lapte cald. În acest fel vor fi mai fragede și mai dulci. 

Ce putem scrie pe tortul de botez

Ideile creative nu sunt la întâmplare niciodată, mai ales când vine vorba despre un eveniment așa important precum botezul. Cele mai întâlnite mesaje sunt cele de „Bun venit!” sau cele cu numele bebelușului. 

„Bine ai venit pe lume!” 

„Miracolul vieții ești tu!” 

„Eu sunt micul … (numele copilului) și mă bucur să fiți aici!”

tort cu fructe fara martipan
Ideile creative nu sunt la întâmplare niciodată, mai ales când vine vorba despre un eveniment așa important precum botezul

„Ne vedem la majorat!” 

„Azi sunt mic flăcău la mama, dar mâine petrec cu tata!” 

Aceste mesaje pot fi scrise și decorate pe tortul de botez, pentru băiat, fără marțipan. 

 


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu