Titlurile zilei

Lecții ținute cu cuțitul pe masă la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” din Iași! Un învățător, spaima elevilor: „E pentru a-i mai înțepa din când în când” (EXCLUSIV) – FOTO

Publicat: 17 mart. 2023
_____ Vizualizări 24 Comentarii
Lecții ținute cu cuțitul pe masă la Școala Gimnazială Otilia Cazimir din Iași Un învățător spaima elevilor E pentru a-i mai înțepa din când în când EXCLUSIV - FOTO
Profesor prins cu cuțitul la ore

Scandal monstru într-o cunoscută instituție de învățământ din Iași. Unul dintre învățătorii Școlii Gimnaziale „Otilia Cazimir” din Iași este acuzat că ar fi venit la ore cu un cuțit pe care l-ar fi lăsat la îndemâna copiilor. Mama unei eleve de clasa a III-a a descoperit, împreună cu directorul unității, obiectul periculos, cadrul didactic fiind agresiv în mod constant

Anca Pintilie, mama unei fetițe de 9 ani, elevă în clasa a III-a, la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, a povestit reporterilor BZI întreaga poveste. Viorel Câtea, învățătorul de la clasă, ar fi adus la cursuri un cuțit pe care l-ar fi lăsat la îndemâna copiilor. Individul care i-ar fi agresat fiica, fizic și verbal, în nenumărate rânduri, ar fi pus o altă fetiță să-i scoată câteva obiecte din geantă, moment în care copila ar fi găsit și un cuțit. După ore, fiica Ancăi Pintilie a povestit incidentul la care a fost martoră, supărată fiind că i s-a umblat și ei în geantă. Imediat după, femeia a anunțat autoritățile, descoperind, împreună cu directorul unității școlare, obiectul periculos care se afla încă în clasa cu pricina.

„Din 2022, acest domn învățător, Câtea, a venit la clasa la care fiica mea este înscrisă, a preluat clasa a III-a. Noi am aflat în toamnă că o să fie el la clasă, toții părinții fiind foarte nemulțumiți din cauza faptului că știau că acest domn a destrămat o clasă din cauza comportamentului lui. Un părinte făcuse o plângere atunci, acum am 7 împotriva lui. El e acuzat de multe lucruri.

Nimeni nu a făcut nimic, inspectoratul nu a făcut nimic, din moment ce el a preluat clasa. Ulterior a început să aibă un comportament ciudat, să fie agresiv cu ei, să-i jignească, să-i scoată afară din clasă din diverse motive. De exemplu, copilul meu a fost scos din clasă ba pentru că scăpa pixul din mână, ba pentru alta, probabil stă prost cu nervii, nu știu. Au fost diferite incidente, a fost lovită la umărul stâng, efectiv i-a făcut un semn. La un moment dat, i-a spus să vină la el și să se ghemuiască, iar atunci a dat cu piciorul în podea ca să o sperie… Cu toate astea, pe data de 13 martie 2023 a fost apogeul, nu se mai poate așa”, a declarat Anca Pintilie.

Inspectoratul de Poliție Județean Iași a deschis un dosar penal în cauză.

„La data de 14 martie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară Iași au fost sesizați de către reprezentanții unei unități de învățământ cu privire la faptul că în școală, într-un dulap a fost găsit un cuțit. Din primele verificări a rezultat faptul că acel cuțit ar fi fost adus în școală de către o persoană, în scop didactic. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, iar cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt”, a spus IPJ Iași.

Profesor prins cu cuțitul la ore

Se pare că, în acea zi, fetița Ancăi Pintilie, supărată pe învățător, a povestit acasă cum o colegă a găsit un cuțit mare, cu mâner maro, în geanta lui Viorel Câtea.

„Mi-am luat fetița de la școală, plângând, pentru că i s-a umblat în ghiozdan când nu era prezentă și apoi mi-a povestit că învățătorul a pus-o pe o altă fetiță să-i scoată câteva lucruri, de data aceasta din geanta lui, adică să-i scoată batista pentru ochelari și altele, printre care se afla și un cuțit. Fata respectivă l-a scos cu vârful în sus, era de mărime mijlocie, cu mâner maro.

Când am auzit lucrul ăsta, mi-am îmbrăcat fetița și am plecat la Municipiu (Poliția Municipiului, actuala Secție 3 Poliție – n.r.), dar, fiind după-amiază, mi s-a spus să vin a doua zi. Asta am și făcut. După ce am plecat de la poliție am mers la ISJ, apoi m-am întors la școală”, a adăugat Anca Pintilie.

Împreună cu directorul, femeia a descoperit că obiectul periculos se afla în continuare în clasă, respectiv pe pervaz.

„Am mers în birou la director, a venit și psihologul, directorul adjunct, am întrebat-o ce caută acest învățător cu cuțitul în clasă. Doamna director a rămas șocată, împreună cu ea și restul, am mers spre clasă. După câteva momente, directorul a ieșit cu cuțitul în mână, era luat de pe pervaz. Era la îndemâna tuturor. Poate unui copil îi venea o idee și punea mâna pe cuțit.

Directorul s-a lipit de perete, pentru că nu îi venea să creadă… Mi-a spus că am avut dreptate. Un pic mai târziu a apărut și învățătorul, directorul la oprit și l-a întrebat ce căuta acolo cuțitul, atunci el a vrut să-i ia cuțitul din mână. După un timp, am coborât în cabinet să discutăm toți, dar nu s-a putut discuta, a jignit și a plecat. Cuțitul a rămas la doamna director, care a anunțat și ea inspectoratul.

Deci patru persoane au văzut cuțitul, pe lângă elevi. Mai mult, o fetiță a spus că învățătorul are cuțitul pentru a-i mai înțepa din când în când, apoi el a zis că nu era cu tăișul la vedere… Îmi doresc să se facă ceva, pentru că nu se mai poate. Nu vreau să-mi transfer copilul, el trebuie să meargă la școală, dacă schimb clasa se întâlnesc pe hol”, a precizat Anca Pintilie.

Abuzurile de la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir”, la ordinea zilei

De la începutul anului școlar, procesul educațional al fetiței din clasa a III-a, dar și al colegilor, s-ar fi transformat într-un coșmar, de vină fiind chiar învățătorul Viorel Câtea.

„Elevii au fost instigați împotriva fetei mele, au fost sfătuiți să o plesnească, adică el nu gestionează conflictele dintre copii. A mai fost o problemă cu apa, domnul i-a obligat pe copii în nenumărate rânduri să se spele pe față cu apă din sticluțe, deasupra coșului de gunoi, de câte 4-5 ori pe zi. Fetița mea a fost singura care a refuzat pentru că i-am spus că nu e normal să te speli toată ziua, bună ziua cu apă din sticluțele tuturor. Am încercat să discut cu el, dar nu se poate discuta.

A insuflat frică copiilor, sunt care nu povestesc acasă, sunt părinți care nu știu ce se întâmplă. Eu lupt pentru copilul meu. Încă din luna noiembrie am depus plângere la director, după ce fetița mea s-a rănit la cotul drept, fiind trasă pe hol de doi colegi, puși de acest domn să o aducă în clasă. Am plângeri la poliție, la procuratură, la protecția copilului, pentru că fetița a fost evaluată, am depus plângere la ISJ, peste tot, dar degeaba. Am primit răspunsuri teoretice.

Îl deranjează că sunt vocală și că nu am lăsat capul jos, nici cu directorul nu are o relație foarte bună, nimeni nu poate sta de vorbă cu el. Le-a spus copiilor că îl pot reclama oriunde, că vor zbura din clasă. Prin foarte multe lucruri au trecut acești copii, eu am un copil foarte bun, receptiv, inteligent, psihologii de la protecție au spus că are un caracter foarte puternic”, a menționat Anca Pintilie.

Învățătorul Viorel Câtea: „E ilegal să întrerupi un profesor de la ore”

Contactat fiind de către reporterii BZI, învățătorul Viorel Câtea a declarat că nu s-a întâmplat nimic.

„Ocupați-vă de alte lucruri, mai interesante. Puteți veni cândva să vedeți că nu e nimic, nu sunt implicat în vreo anchetă. Dacă tot m-ați sunat, să știți că e ilegal să întrerupi un profesor la ore. O zi frumoasă”, a declarat Viorel Câtea.

Delia Macsiniuc, directorul școlii, se afla într-o ședință a Consiliului de Administrație, precizând că se fac verificări în această etapă.

Menționăm că, în 2003, Viorel Câtea a fost implicat într-un scandal sexual. Atunci, bibliotecara Școlii „Otilia Cazimir” a povestit, cu lux de amănunte, membrilor Consiliului de Administrație cum Câtea, pe atunci director, i-a propus să întrețină raporturi sexuale cu el. În cancelaria școlii se vorbea că, în urma mariajului insuportabil, fosta soție a acestuia ar fi luat calea călugăriei.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest caz, cert este că Viorel Câtea se află în continuare la catedră, în ciuda tuturor acuzațiilor și scandalurilor în care a fost implicat.

Comentarii
  • Dar copii din clasa învățătorului nu au tata? Unul s au mai mulți tați ar trebui sa i futa o mama de bătaie, o corecție fizica sora cu moartea, și sigur s ar liniști individul

  • Oare cand se va termina cu acesti ‘mai egali’ decat altii, sustinuti politic?
    Vedeti si cazul lui Constantin Serban, de la PNL, implicat nu de mult intr-un scandal asemanator, de violenta.
    Dupa ce s-a dat si pe media nationala cazul sau, dupa ce insusi ministrul invatamantului a afirmat ca se vor lua masuri, ce credeti ca
    s-a intamplat? Nimic. Absolut nimic.
    Omul e la catedra in continuare, desi bate spre 70 de ani, face proiecte sustinute si platite de consiliul judetean (deh, e consilier)…
    Nesimtire crasa, bataie de joc la adresa cetateanului…La fel ca atunci cand i se permite sa parcheze masina IN sensul giratoriu din Podu Ros..
    Cand nu puteti circula in traficul mega sufocat din Podu Ros spre CUG din cauza masinilor ce stationeaza IN GIRATORIU, chiar.in fata PNL, sa stiti ca domnu Serban si alti nesimtitti au sedinta la partid..Scuipati Loganul IS99PDL, cand va blocheaza prima banda a giratoriului! E al lui Serban, ala de bate copii si e pupat in fund de PNL. Pe astia ii suspectez ca-s mai prosti decat PSD-ul, ceea ce nu credeam ca se poate…

  • Se pare ca bullyingul din partea unor invatatori este la ordinea zilei la aceasta scoala. Poate va avea cineva curaj sa spuna si despre doamna Ginju..
    Culmea, toti acesti viteji (in fata copiilor) au ceva/cineva politic in spate..Sotul acestei doamne lucreaza pe la CJ, vestit in presa din toata tara prin faptul ca a reusit sa nu promoveze un examen pentru un post, pe care singur l-a organizat.

  • Nebunii din PSD. Acest libidinos a fost și este mereu agresiv. Și mai vrea și funcții în partid. O mai face și pe a poetul, cântărețul, etc.😃

  • Parca se faceau teste psihologice la inceput de an scolar dascalilor. Sunt trucate? Cum ajung astfel de distrusi sa predea copiilor?

  • Mi-a fost profesor de muzică la gimnazial prin ’93-’94,încă de atunci avea un caracter altfel!dar era un caracter corect!salutari domnului Câtea!la cât „politicăli corect „exista în perioada asta, nici nu mai poți să pui copilului nota 4(echivalent) pentru că e discriminare, dacă ii spui își sufle nasul într-un șervețel nu de mansetă, zice că îl hărțuiesti!și mai sunt milioane de motive în care tu ca profesor mai bine stai sub catedră decât să te uiți spre copii!

  • Daca are varsta de pensionare de ce mai este tinut in invatamant ??? are merite deosebite? Bugetari care nu vor nici cum sa lase un loc liber pentru altii mai tineri .

  • Mari dobitoci astia care comentati si instigati la violenta. Pooate va ia politia .
    Apropo, sa nu va inmmultiti ca tot nite cretini ca tot ca voi ies, puscariasii de maine.

  • RESPECT ACEASTĂ ȘCOALĂ ȘI ÎN SPECIAL PE DOAMNA BIȘOC, AM AVUT COPILUL ÎN CLASA DUMNEAEI.
    CÂND AU EȘIT COPII DIN CLASA A PATRA AU EȘIT NIȘTE BIJUTERII DE PE MÂNA DUMNEAEI. 🤗😘

  • Copilul acela nu a vazut in viata lui un cutit?
    Cu ce taie painea acasa?
    Sau mananca doar mamaliga ,iar focul il aprinde cu amnarul?
    Ce tot atatea discutii stupide?
    I -a pus careva cutitul la gat?

  • Profesorii din ziua de azi sint niste eroi ,pe bune ,nu sint adeptul violentei dar din cauza parintilor din scoala ies niste lauze fara minte !Am invatat pe vremea cind profesorul era un idol nu cirpa de sters picioarele .De asta si profesorii nu se mai implica prea mult ,daca vor sa invete bine daca nu ii lasa sa cum vor parintii ,prosti dar cu note mari !pe cind era elev fiul meu m am dus la scoala si am spus ca …ii puneti note prea mari !nu le merita ! invata mult prea putin pentru acele note si am primit raspunsul ….asa e acum !Daca tu ca parinte vrei nota si nu sa invete atunci il deformezi pe viata !Cit despre severitate in scoala e nevoie va place sau nu !Bine ca nu sint profesor pentru ca nu as lovi copii dar pe unii parinti nesimtiti tot i as porcai !Stimati profesori toata stima !

  • Fetita în cauza nu are tată? Sau un unchi, un bunic, un frate? Oameni buni, a venit timpul sa va faceți singuri dreptate. Vedeți bine ca nu are rost sa apelați la autorități. Ele sunt ocupate, au treaba. Trăim intr-un stat eșuat și asta înseamnă că suntem pe cont propriu. Uniti-va parinti, și aparati-va copiii!

  • ptr Sergiu, da eu ca parinte vreau nota mai buna pentru copilul meu si apelez la pregatire (care este destul de scumpa) si vezi cum cresc notele in catalog te bucuri crezand ca profesorul meditator platit isi face datoria, eu muncesc sa platesca pregatirile (meditatiile), unde gresesc?
    sunt futata si eu si copilul si statul sarmanii eroi!

  • Un cutit nu are ce cauta intr-o scoala. Ancheta desfasurata de procuratura pentru a verfica faptele, expertiza psihiatrica daca e adevarat si consecinte légale de rigoare. Asteptand rezultatele anchetei se impune indepartarea suspectului de mediul scolar

  • Gunoiul asta inca mai preda la cati copii a terorizat in ultimii 20 de ani ?
    Ps:Era mai tare Dna Danilov ia dadea directe nu umbla cu brisca 🤭😄😄

Adauga un comentariu