Economic Local

Legatura directa de transport intre Gara Iasi si Aeroport. Mai multe modificari in transportul public – FOTO

Publicat: 04 sept. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii

A fost inaugurat noul traseu de autobuz operat de Compania de Transport Public Iasi care leaga doua centre importante de calatori, respectiv Gara Iasi de Aeroportul International Iasi. Concret este vorba despre prelungirea traseului 50, a carui itinerariu a fost modificat ca urmare a solicitarilor venite din partea calatorilor. Totodata, la Gara Mare Iasi a fost amenajata o statie pentru calatori, dedicata acestei curse speciale.

Citeste si : Vor fi demarate lucrari de modernizare pentru strazi din municipiul Iasi

Graficul de circulatie poate fi consultat în statiile de pe parcurs sau la punctele CTP Iasi de vânzare a legitimatiilor de calatorie. „Orarul traseului 50 este realizat în strânsa legatura cu programul zborurilor. Pentru cursele interne, autobuzul soseste la aeroport cu o ora înaintea decolarii avioanelor, urmând a parasi aeroportul la 20 de minute dupa aterizare. În cazul curselor externe, acesti timpi se maresc la doua ore pentru decolari si 30 de minute pentru aterizari”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Citeste si : Fonduri nerambursabile de 1,5 miliarde euro acordate agricultorilor

Itinerariul autobuzului 50 va fi urmatorul: Gara Iasi – Piata Unirii – Târgu Cucu – Aeroport, cu statiile intermediare Piata Unirii si Târgu Cucu, iar pe sensul spre Gara Iasi: Aeroport – Târgu Cucu – Piata Independentei – Gara, cu statiile intermediare Târgu Cucu si Piata Independentei. Pentru calatoria cu autobuzul 50 sunt valabile biletele pentru una si doua calatorii din oferta CTP Iasi. Bilete pentru o calatorie pot fi procurate de la conducatorul auto.

De specificat si faptul ca in aceasta perioada se modifica mai multe trasee operate de CTP Iasi cu ocazia organizarii Raliului Iasului Cotnari Rally 2017.

Citeste si : Lucrarile de extindere la reteaua de termoficare a Iasului urmeaza sa inceapa

Astfel, intre 5.9.2017, ora 10:00 si 10.9.2017, ora 24:00, circulatia tramvaielor de pe traseele 1 si 13 va fi deviata pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Itinerariul tramvaielor va fi Copou – Targu Cucu – Tudor Vladimirescu – Tatarasi – Copou, respectiv Copou – Targu Cucu – Tatarasi – Tudor Vladimirescu – Copou. Totodata, tramvaiele de pe traseul 9 (Copou – Tehnopolis) vor fi înlocuite cu autobuze deoarece circulatia tramvaielor este inchisa pe strada Palat. Mai mult, traseul de tramvai 8, care circula pe itinerariul Copou – Baza 3, se suspenda in aceasta perioada.

Adauga un comentariu