Prima pagină » Actualitate » Legea care prevede pedepse dure pentru șoferii care urcă drogați și beți la volan are numeroase lacune! Dacă iei o pastilă de Ibuprofen ai dosar penal și riști să rămâi fără permis 10 ani

Legea care prevede pedepse dure pentru șoferii care urcă drogați și beți la volan are numeroase lacune! Dacă iei o pastilă de Ibuprofen ai dosar penal și riști să rămâi fără permis 10 ani

15 mai 2024, 13:05, 3 ,
în Actualitate

Sunt numeroase lacune în legea care prevede pedepse dure pentru șoferii care urcă drogați și beți la volan. Legea în sine este una de bun augur dat fiind faptul că pe șolele din România sunt mulți inconștienți, dar lacunele sunt uriașe. De exemplu un șofer care consumă o pastilă care conține Ibuprofen – banalul Nurofen – are dosar penal și riscă să rămână fără permis 10 ani!

Legea a fost adoptată de către Parlamentul României, dar există o serie de erori care ar putea să te transforme, dintr-un cetățean corect, în cel mai mare paria. Prin adoptarea legii putem spune că a început vânătoarea de vrăjitoare

Dacă ai consumat Ibuprofen ai dosar penal și rămâi fără permis 10 ani, se arată în legea care prevede pedepse dure pentru șoferi

România ocupă locuri fruntașe în Uniunea Europeană la numărul de accidente rutiere, iar acest lucru i-a îndemnat pe parlamentari să facă o lege care să prevadă pedepse mai dure pentru șoferii beți și drogați la volan. Pedepsele pornesc de la 15 ani de închisoare și pot ajunge, depinde de gravitate, chiar la 25 de ani. Legea are lacune mari și pare că se vrea încurajarea abuzurilor făcute de polițiștii rutieri. În acest sens trebuie să dăm exemplul concret al unui șofer care are o banală durere de cap.

Dacă ai o durere de cap și consumi Ibuprofen, un compus care se regăsește pastile precum Nurofen, ți s-a întocmit dosar penal și rămâi fără permis timp de 10 ani! Poate într-un final ți se dă dreptate, dar trebuie să te lupți în instanțele de judecată câțiva ani buni ca să scăpi de acuzații. În schimb, dacă cineva intră în tine și chiar dacă nu ești de vină, dar la drugtest îți iese un pozitiv, atunci poți sta în spatele gratiilor chiar și 25 de ani.

Ori, de aici și până la adevărate abuzuri din partea procurorilor, polițiștilor rutieri mai este un pas. Dacă ești o persoană de interes pentru anumite instituții de forță, legea aceasta practic le-a ușurat munca. Ar trebui să existe o campanie cu adevărat corectă. Guvernul PSD-PNL, dacă și-ar dori cu adevărat binele poporului, ar trebui să investească masiv în educație. Doar prin educarea șoferilor, prin campaniile Poliției Române am putea cu adevărat să scăpăm de acest flagel. Vedem cum în țările care au strategii puternice în acest sens există puține accidente, puțini șoferi care urcă drogați la volan!

Ce listă de medicamente legale pot deveni ilegale dacă ești șofer?

Testele antidrog, folosite pentru depistarea substanțelor interzise, pot furniza rezultate fals pozitive în situația în care o persoană utilizează anumite tratamente medicamentoase. Acest lucru poate duce la apariția unor rezultate pozitive la testele antidrog, chiar și atunci când nu s-au consumat substanțe interzise.

Dr. Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a subliniat care sunt aceste medicamente, mai ales că testarea antidrog devine tot mai frecventă în rândul șoferilor, fiind utilizată de către polițiști.

Printre substanțele care pot provoca astfel de probleme legale pentru șoferi se numără unele antibiotice, care pot genera o reacție fals pozitivă în testele imunologice. Medicul Emilian Popovici menționează în acest sens rifampicina și unele cefalosporine, care pot induce rezultate inexacte, indicând fals pozitive pentru opiacee și cocaină. Studii anterioare au identificat și amoxicilină printre antibioticele care pot cauza astfel de probleme.

Anumite tratamente antidepresive, precum trazodona și bupropiona, pot duce la rezultate fals pozitive pentru amfetamine. De asemenea, unele medicamente antipsihotice, cum ar fi quetiapina și clorpromazina, pot genera teste fals pozitive pentru amfetamine sau metamfetamine.

În plus, medicamentele foarte utilizate pentru combaterea durerii, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul, pot indica rezultate fals pozitive pentru marijuana în testele antidrog. Vă imaginați cum un șofer, fără vreo amendă, cetățean plătitor de taxe, poate deveni o paria doar pentru că îl doare capul? Este absolut șocant cum parlamentarii adoptă legi fără a clarifica unele situații care îți pot aduce și 25 de ani de pușcărie. Una peste alta, coraborat cu ceea ce s-a scris mai sus mai intervine și erorile aparatelor de testare drugtest. Aparatele se împart în două categorii. Avem aparate aduse din China, care au o rată mare de fals-pozitiv (poți să nu fi consumat nimic că tot cu dosar penal și ani de procese te trezești) și aparate importate din Germania care întradevăr au o rată mai mică de erori, dar tot există șansa mare să te trezești mare consumator de droguri, deși tu nu ai consumat vreodată.

Comentarii
  • bufonul de la ateneu!

    daca te stii nevinovat,refuza testarea anti drog si mergi cu militianul la iml.asa ramai si cu permisul!!!!

  • Repede românul să caute motive că nu-i bună legea. Dacă te știi nevinovat nu ai de ce să-ți fie frică, îți poți lua copia după rețeta de antibiotice cu tine în caz de ceva.

  • No problem, exista metode sa pui statu’ la plata.
    Cand o sa inceapa procesele si se termina campania electorala, le mai trece din fantagonismele.

    De abia astept sa vad un politician racit. O sa sun la 112 spunand ca am suspiciunea rezonabila ca este sub influenta si solicit un echipaj pt blocarea acestuia in trafic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *