National

Legea mirosurilor: Amendă pentru că-și ține încălțămintea copiilor la intrarea în apartament! – UPDATE

Publicat: 23 iul. 2020
ALT=
Legea mirosurilor: Amendă pentru că-și ține încălțămintea copiilor la intrarea în apartament!

Legea mirosurilor! O bârlădeancă a primit amendă pentru că-și ține încălțămintea copiilor la intrarea în apartament.

Polițiștii locali au amendat-o cu 500 de lei pentru faptul că pe scara blocului, la intrarea în apartament, femeia își ținea încălțămintea fetiței în vârstă de șase ani. În plus, aceasta re în curtea din spatele blocului o căsuță din plastic și un mini-tobogan, destinat celor doi copii de vârstă primară.

Femeia a rămas uimită când a citit procesul verbal și a văzut că este amendată cu 500 de lei pentru faptul că pe casa scării ținea un suport cu încălțăminte al fetiței în vârstă de 6 ani, iar în curtea interioară a blocului, două jucării de exterior (un mini-tobogan și căsuță din plastic).

UPDATE: Redăm mai jos postarea publicată pe rețeaua de socializare a bârlădencei care a fost amendată pentru că își ținea încălțămintea copiilor la intrarea în locuință.

„Imbraca.te dezbraca.te ….. POLITIA LOCALA BARLAD .SPER SA DEVINA VIRAL CAZU ,ASA CEVA E DE RASU CURCILOR.Vecinii astia buni au magazii,beciuri ,banci,mese,vite de vie …..tarlalele lor ….iar eu am foat amendata pentru????pentru ca domnu politist are simtu mirosului extrem de dezvoltat !!!!!!!

Rusine sa va fie rusineeee degeaba ocupati functii.Eu daca nu.mi fac treaba la servici si oricare dintre noi suntem zburati afara ,dar ei….ei care dau din pix niste penibilitati cum de sunt suportati!??!?

Pe scurt.Cele 2 pensionare din bloc nu suporta ,nu agreeaza copiii sub nici o forma.Pe perioada pandemiei ii scoteam impreuna cu vecina o ora pe zi la aer si de aici a izbucnit scandalu ,sa ne legam de copii ca fac galagie,de papuci ca put ,de o galeata de apa cu clor ca le pute(spalam de 2 ori pe zi acara cu apa si clor pe perioada pandemiei )de o bicicleta de copil de un carut de bebelus si de prezenta noastra ca avem copii….Zilnic aproape cheama politia pentru mofturile lor,Am explicat politistilor ca nu traiesc pe AJUTOR SOCIAL sunt in CCC ,vreau sa.mi cresc linistita copiii ,efectiv m.am saturat sa tot merg la Politia Municipala,Politia Locala,ANAF…AM SENZATIA CA DEJA SUNT HARTUITA !!!!

nu e posibil asa ceva sa fiu amendata cu 1000lei pentru papucii de la usa ca put si pt 2jucarii care stau pe domeniu public si nu deranjeaza pe nimeni decat pe aceste pensionare.Vor liniste si TABLE !!!Eu am chemat politia o singura data la 12 noaptea cand deja nu mai suportam cum un dUomn de la scara alaturata se certa cu nevastasa si injura in ultimu hal….am doi copii minori in casa care dormeau ,la fiecare urlet tesarea fetita mica de 1 an si 7 luni.Au venit organele competente POLITIA LOCALA nici macar nu l.a legitimat .Le.au spus ca au fost chemati ca se face galagie!!!!!pai ce vreiati sa va zica da injuram ?!??!wtf?!??!
Le.am aratat inregistrari ,ca eu cu atat ma apar cu telefonu ei sunt 3familii eu una si cu vecina…..
In ce tara traim?!?!dc nu se iau masuri corecte!!!??!?!??!?

ALO POLITIA M.AM SATURAT ,AM 28 DE ANI DE 2 ZILE IAU PASTILE DE TENSIUNE ,VI SE PARE NORMAL ASA CEVA !??!!?SIMT CA SUNT HARTUITA!!!!!!! Copiii ies odata la 2luni in fata blocului o jumatate de ora ,o ora…in rest iesim in gradina !!!!!

NU STIU CE SA FAC SI CUM SA PROCEDEZ AM 2 COPII ,SOTU E PLECAT SUNT SINGURA !!!!!!!!!”, a transmis Gina Nechita.

Legea mirosurilor: Va contesta sancțiunea

Bârlădeanca susține că în fața a două apartamete nelocuite, cu acordul proprietarilor respectivi, mai ținea periodic o bicicletă pentru copii și un landou. Lucru pentru care, polițiștii locali din Bârlad au aplicat sancțiune.

„În calitate de chiriaș în ap … al blocului… de pe bd Epureanu nr … din Bârlad apare depozitat un cărucior un suport cu incălțăminte, mirosul degajat deranjând cetățenii blocului. Deasemeni prin montarea unor elemente de decor (n.r. – jucăriile de exterior) a blocat accesul la scara de urgență din exteriorul blocului. Totodată are depozitat pe scara blocului o bicicletă și un landou”, se arată în procesul verbal întocmit de un polițist local.

Femeia în vârstă de 28 de ani, susține că a mers la sediul Poliției Locale pentru a cere lămuriri și eventual anularea procesului verbal de contravenție. Bârlădeanca susține că nu a găsit înțelegere și că va contesta sancțiunea aplicată în instanță.

De când se aplică Legea mirosurilor

Legea mirosurilor se aplică de astăzi, 16 iulie 2020, şi va aduce unele obligaţii suplimentare tuturor fermelor care prin activitatea lor crează un disconfort olfactiv. Fermele vor avea obligaţia de a avea sisteme proprii de monitorizare a acestui tip de activităţi. Conform legii, obligaţia se referă şi la deţinerea şi respectarea unui nou plan de măsuri care pot fi luate pentru reducerea disconfortului. Odată cu legea au în vigoare şi o serie de amenzi pentru cei care nu respecta normele impuse de autorităţi. Concret, pentru nerespectarea acestor obligaţii, sunt prevăzute amenzi care pot ajunge şi până la 100.000 de lei. În altă ordine de idei, în afară de amenzi, firmele riscă şi închiderea afacerilor dacă se constată o formă agravanta a încălcării legilor. Totuşi, pentru că noile obligaţii să se poată pune în aplicare, Guvernul trebuie să vină cu o hotărâre prin care să completeze cadrul legal.

Cum este definit disconfortul olfactiv

Definiția dată pentru disconfortul olfactiv: efectul generat de o activitate care poate avea impact asupra stării de sănătate a populaţiei şi a mediului, care se percepe subiectiv pe diferite scale de mirosuri sau se cuantifică obiectiv conform standardelor naţionale, europene și internaționale în vigoare. Sancţiunile pentru firmele care nu respecta obligaţiile impuse de lege sunt destul de mari. Conform draftului de lege, persoanele fizice pot lua amenzi cuprinse între 7.500 de lei şi pot ajunge până la suma de 15.000 de lei. Totuşi, pentru persoanele juridice, amenzile sunt mult mai mari. Acestea încep de la 50.000 de lei şi ajung până la 100.000 de lei.

Comentarii
  • In Germania au ferme de vaci intre case ,pensiuni si totul este normal. Noi am devenit foarte fini si sensibili. Am sa vad cum se rezolva cu acei care mananca fasole si locuiesc la bloc si poate se rezolva si cazul meu cu teii din fata geamuli ca nu le suport mirosul florilor.

  • romanu e sensibil cu toti din jurul lui, dar pe el nu se vede cand da 2 ore cu aspiratoru, 2 ore face dus si se barbiereste, da drumu la muzica numai intre 13-16 cand e program de liniste, bate stergatorul de balustrada, se caca in casa si da drumu la usa sa fie curent sa se aeriseasca si toata putoarea de kkt se duce pe casa scarii, mananca kkt prin vecini ca uite vecinul de deasupra lui ce vorbeste, ce facem unde se duce, de unde vine, te asculta cu telefonul ce vorbesti in casa, te paraste la vecini ca furi apa, furi curent, furi caldura, de ajung vecinii sa te creada ultimul escroc. mereu urmareste pe capra vecinului, dar lui daca-i reprosezi ceva esti facut albie de porci si mai ai si ghinionul sa dai peste un darlan care sa te calce in picioare sa te bage 2 zile in spital fara sa-ti plateasca nici un leu despagubire, dar daca ii faci plangere penala tot el e foc si para ca de ce l-ai parat, ca daca stia te para si el.

Adauga un comentariu