Actualitate

Leo de la Strehaia, aproape de eliberare? Ce veste a primit de la avocați

Publicat: 07 ian. 2022
Leo de la Strehaia eliberare
Leo, "Prințul Țiganilor", ar putea părăsi închisoarea mult mai devreme

Leo de la Strehaia, autointitulatul Prinț al Țiganilor, pare tot mai aproape de eliberare după ce judecătorii au fost de acord să-i reanalizeze dosarul. Astfel, avocații acestuia au depus o contestație în anulare, după ce au mai avut o încercare de forțare a eliberării acestuia la sfârșitul anului. În cazul de față, sunt vești bune pentru Leo de la Strehaia, care a fost încarcerat pentru 2 ani și jumătate.

Leo de la Strehaia a ajuns în spatele gratiilor anul trecut, în toamnă, după ce magistrații l-au condamnat pentru evaziune fiscală. Totodată, în același dosar a fost încarcerată și mama acestuia, un frate vitreg dar și un văr de-al său. Cu toate că încă de anul trecut, Leo a început să și muncească pentru a-și reduce pedeapsa, el vrea să scape mai repede de pușcărie.

Leo de la Strehaia, aproape de eliberare?

Prințul Țiganilor ar putea scăpa de închisoare la doar 4 luni după ce a ajuns după gratii. Și aceasta deoarece Leo de la Strehaia a obținut o victorie importantă în instanță, cu ajutorul avocaților săi. Inițial, Ion Stelică Mihai, cunoscut drept Leo de la Strehaia, a încercat să forțeze eliberarea chiar înainte de Anul Nou. Atunci nu a avut noroc, în schimb, judecătorii au fost de acord să-i reanalizeze dosarul ceea ce înseamnă, oricum, o victorie importantă pentru el. Oricum, Leo încearcă și reducerea pedepsei după ce a început să muncească la magazia de alimente a închisorii.

Pe 28 decembrie 2021, judecătorii de la Curtea de Apel București au admis „în principiu” contestația în anulare formulată de Leo de la Strehaia, împotriva sentinței penale din 29 septembrie, cea care l-a trimis după gratii pentru 2 ani și jumătate. În aceeași ședință s-a stabilit respingerea cererii de suspendare a executării deciziei, ceea ce înseamnă că Leo va aștepta decizia finală în spatele gratiilor. Constestația în anulare reprezintă o formă extraordinară de atac al unei hotărâri judecătorești iar admiterea ei aduce automat anularea predentei decizii.

De ce a ajuns Leo de la Strehaia în spatele gratiilor

Ion Stelică Mihai a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare, fiind acuzat de tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat. Mai pe scurt, Leo de la Strehaia a făcut evaziune fiscală.

Acesta fusese trimis în judecată în 2017 pentru contrabandă cu benzină, prejudiciul calculat fiind de circa 3 milioane de euro. Cu toate acestea, Leo de la Strehaia susține însă că nu el e autorul infracțiunilor și că, în realitate, este vorba despre o fiirmă a tatălui său, care, între timp, a decedat. Mai mult, Leo a reclamat faptul că nu i s-a dat dreptul la apărare de către magistrați. Pe de altă parte, în cazul în care procesul s-ar mai fi lungit, exista pericolul ca faptele să se prescrie. În altă ordine de idei, prin admiterea contestației în anulare, Leo de la Strehaia este tot mai aproape de eliberare.
Comentarii
  • Greu de crezut că va fi eliberat! O fi și mortul de vină dar în actele firmei sunt trecuți mamă – sa, el și ceilalți doi! Le-a tras țeapă mortul!

  • Pe 17 ianuarie se va da sentința în alt proces unde Leo va mai primi 4 ani. În acest dosar inculpați sunt și cei doi fii! În urmă cu câțiva ani a scăpat ca prin minune de un alt dosar penal în care mamă-sa zis Patroana era acuzată de constituire de grup infracțional. Aduceau mașini în lizing din Austria etc.

  • Dinte Constantin, patron de firma de transport-Micedu, Farmacom Impex etc, din Iasi este haituit pentru evaziune cu motorina de la moldoveni

Adauga un comentariu