National

Leul din mesajul RO-Alert primit de locuitorii din Târgovişte este de fapt un maidanez auriu!

Publicat: 13 mai 2022
un caine maidanez ascuns sub o masina
Leul din mesajul RO-Alert primit de locuitorii din Târgovişte este de fapt un maidanez auriu

Un maidanez auriu a pus pe jar un oraş întreg. Astfel, nu mai puţin de 60 de jandarmi şi poliţişti au fost alertaţi, joi,12 mai, de locuitorii care au susţinut că au văzut un leu pe străzile din Târgovişte.

Cu toate acestea, autoritățile au încheiat misiunea de căutare fără să găsească nici un animal sălbatic.

Un maidanez auriu a pus pe jar autorităţile din Târgovişte

Leul din Târgovişte care a pus pe drumuri autorităţile este de fapt un maidanez auriu. Ceea ce iniţial părea a fi fost un animal extrem de periculos, a fost căutat ore în şir, inclusiv cu ajutorul dronelor. Aşa zisul leu care a speriat tot oraşul s-a dovedit a fi de fapt doar un câine fără stăpân.

Având în vedere ca leul din Târgovişte care a pus autorităţile pe jar este de fapt un maidanez auriu, s-a pus stop căutărilor.

„Jandarmi, polițiști, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai AJVPS și DSVSA Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului Județul Dâmbovița au acționat astăzi, 12 mai a.c., ca urmare a sesizărilor prin numărul unic de urgență 112, pentru căutarea unui leu, a cărui prezență a fost semnalată pe un câmp între cartierul Priseaca și municipiul Târgoviște.

Acțiunile de căutare au fost concentrate în zona cu vegetație de pe câmpul din vecinătatea șoselei de centură a municipiului Târgoviște, unde a fost semnalată ultima dată prezența animalului sălbatic fiind folosite drone care au survolat zona și doi câini de vânătoare.
În sprijinul echipelor prezente în teren au acționat și două echipaje SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor. Aceștia, alături de jandarmi, polițiști și polițiștii locali au purtat discuții cu cetățenii din apropiere cu privire la evitarea deplasărilor în afara locuinței, pentru siguranța lor.

Acțiunile de căutare s-au sistat în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore, fără identificarea vreunui animal sălbatic.
În continuare, zona unde a fost semnalată prezența leului este monitorizată de echipe mixte, jandarmi și polițiști, pentru a se putea interveni prompt în situația posibilei apariții a acestuia”, a anunţat Jandarmeria Dâmbovița.

Citește și cum haitele de câini au devenit o adevărată sursă de probleme în municipiul Iași.

Un leu pe străzile orașului Târgoviște

Joi, 12 mai, un localnic a anunţat la numărul unic de urgenţă 112 că a văzut un leu în zona Priseaca, din Târgovişte. Imediat a fost emis un mesaj RO-ALERT la ora 10.52, privind prezenţa leului, iar locuitorii au fost sfătuiţi să stea în case. Urmând ca mai apoi, un al doilea mesaj să fie emis la ora 11.34 şi să anunţe prezenţa leului în zona Romlux. Precizăm că ambele zone unde s-a semnalat prezenţa leului se afla la ieşirea din Târgovişte.

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia peco Helene! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, se arată în mesajul RO-ALERT transmis de ISU Dâmboviţa.

Astfel, după ce timp de câteva ore bune autorităţile au desfășurat ample căutări pentru a găsi și captura animalul periculos ce se plimba nestingherit pe străzile din oraşul Târgăviște, s-a dovedit că toată tevatura s-a dovedit a fi pentru un maidanez auriu.
Adauga un comentariu