Sport

„Leul rănit” despre care vorbea Gigi Becali a răbufnit în meciul contra FCSB-ului

Publicat: 30 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Leul rănit despre care vorbea Gigi Becali a răbufnit în meciul contra FCSB-ului

FCSB și Farul Constanța au oferit un spectacol pe cinste vineri seară, pe Arena Națională: oaspeții s-au impus cu scorul de 2-3, reușind să marcheze de două ori în minutele de prelungire ale partidei.

Gazdele plecaseră cu prima șansă în acel meci, având o cotă de 1.90 la victorie, în timp ce oaspeții aveau o cotă de 4.25 pentru a se impune în meciul care a reprezentat capul de afiș al rundei a 23-a a SuperLigii României, informează siteuripariuri.ro.

Constănțenii au încheiat anul cu o remiză, scor 1-1, în deplasarea de la Voluntari și au început anul cum nu se putea mai prost: au fost învinși la scor de neprezentare de către CFR Cluj, echipă care a preluat conducerea în clasamentul SuperLigii chiar de la Farul.

Săptămâna trecută, constănțenii l-au vândut pe internaționalul de tineret Alexi Pitu la Bordeaux, în schimbul sumei de 2 milioane de euro. Deși această mutare este benefică pentru finanțele clubului, Hagi a pierdut unul dintre cei mai bun jucători.

Cu toate acestea, unitatea lotului și viziunea excepțională a antrenorului au făcut diferența în meciul de vineri seară. Hagi a schimbat ambii fundași laterali încă din prima repriză, după ce a văzut că aceștia întâmpinau mari dificultăți în a-și marca adversarii.

Roș-albaștrii au încheiat anul cu o victorie, scor 1-0, acasă, cu FC Botoșani și au început anul tot cu o victorie, scor 1-0, în deplasarea de la Sibiu. Și chiar dacă echipa sa avea o formă mult mai bună decât Farul, Gigi Becali se temea de constănțeni.

”Îți dai seama. Vine un leu rănit. Un leu rănit, îți dai seama că va fi război mare. Gică are ambiție mare cu Steaua (n.r. FCSB), așa e normal. Vine rănit după meciul cu CFR, era pe primul loc, a pierdut primul loc, va fi război mare”, a declarat Gigi Becali, înaintea meciului cu Farul.

FCSB a deschis scorul în minutul 47 prin Cordea, iar Alibec a restabilit egalitatea 9 minute mai târziu, după ce a transformat o lovitură liberă directă. Compagno a înscris din penalti în minutul 59, iar Octavian Popescu a marcat un gol în minutul 71, însă reușita sa a fost anulată de VAR. Din acel moment, elevii lui Hagi au preluat inițiativa. Haosul a început în minutul 91, atunci când Dawa a văzut cartonașul roșu după ce l-a faultat pe Alibec din postura de ultim apărător. Omrani a înscris un autogol în minutul 95, încercând să respingă balonul de pe linia porții, iar lovitura de grație a fost dată de Borza, în minutul 96.

În această perioadă se discută foarte mult și despre situația lui Mihai Pintilii, care a fost reclamat recent de către conducătorul Școlii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Lucian Burchel. Fostul închizător a fost pus la cârma echipei după plecarea lui Nicolae Dică, însă nu deține licența Pro. În acte, antrenorul principal este Leo Strizu, însă acesta nu a făcut deplasarea în cantonamentul din Antalya cu echipa, lucru care a deranjat și i-a determinat pe mulți oameni din fotbal să ia poziție în acest caz.

Victor Becali crede că procedura pentru obținerea licenței este prea lentă și chiar a propus o schimbare în acest sens.

„Categoric, un antrenor trebuie să aibă licență. Dar la noi ajungi mai repede doctor, chiar conferențiar, decât antrenor! Nu se poate să iei licența în 7-8 ani. Nu se poate așa, normal că trebuie luată o măsură, ai ținut antrenor la echipa națională fără licență (n.r. Mirel Rădoi) și apari acum, peste noapte? Pune o perioadă de 2 ani. Așa mi se pare mie corect!”, a spus vărul lui Gigi Becali, la Digi Sport Special.

Mirel Rădoi i-a acordat un vot de încredere fostului său jucător, spunând că este pregătit pentru a face față presiunii la acest nivel, însă fostul selecționer a ținut să menționeze faptul că, cursurile de la școala de antrenori au fost foarte importante pentru dezvoltarea sa profesională.

„Pintilii e un jucător care a trecut prin foarte multe meciuri decisive. La nivel de presiune nu are cum să nu fie pregătit. Din punctul de vedere al informațiilor, ca antrenor, sunt multe lucruri de recuperat. Și eu am fost în situația asta, am crezut că știu cel puțin 50% din ce știe un antrenor. Fals! Nu știam nici 20% din ce poate să te învețe școala de antrenori,” a spus Mirel Rădoi.

Adauga un comentariu