National

Lia Olguța Vasilescu, după incendiul de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova: „Vom declanşa o anchetă”

Publicat: 08 mart. 2021
Lia Olguța Vasilescu

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, susține că incendiul de la spitalul din Craiova a fost provocat de o pacientă care avea o brichetă. Edilul anunță o anchetă și vrea să afle cum au acționat medicii de gardă.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitata, instalațiile electrice sunt verificate lunar în toate spitalele din subordinea municipalităţii, iar la această unitate sanitară, în toate camerele şi pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele.

Nu exista victime intoxicate cu fum sau având arsuri. În schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriaţi din cauza fumului. Vom declanşa o anchetă că să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei şi de ce medicii de gardă nu s-au asigurat ca pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a spus Lia Olguța Vasilescu, pe pagina ei de Facebook.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, iar 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, arată primele informaţii oferite de ISU Dolj. Cei trei medici au sărit de la etajul unul al spitalului pentru a se salva și în acest fel și-au rupt picioarele. ISU Dolj susține că toți cei 41 de pacienți aflați în spital sunt în stare bună.

Adauga un comentariu