Eveniment-Social

Liceu din Iași, premiat la nivel european pentru o platformă de comunicare on-line a școlilor

Publicat: 30 mart. 2020

Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași a fost premiat cu Certificatul de „Școală – eTwinning”. Este vorba de o platformă dedicată comunicării on-line a școlilor din Europa. Ea oferă profesorilor din diferite școli posibilitatea să comunice, să colaboreze sau să demareze proiecte educaționale cu tematică diversificată

O nouă reușită pentru Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași! Entitatea a obținut Certificatul de „Școală – eTwinning”.

„Este vorba de o platformă dedicată comunicării on-line a școlilor din Europa. Ea oferă profesorilor din diferite școli posibilitatea să comunice, să colaboreze sau să demareze proiecte educaționale cu tematică diversificată. Unitatea noastră a luat inițiativa dezvoltării acestei pârghii de comunicare, cu multiple oportunități educaționale, vizând, în principal, obiective cu efecte de durată asupra calității actului educativ și asupra pregătirii și deschiderii profesorilor spre noile resurse ale învățământului”, a declarat prof. dr. Iuliana Țugui, directorul liceului ieșean.

Dintre obiectivele generale ale proiectelor de tip eTwinning, enumerăm: colaborare și muncă în echipă, realizarea unor schimburi de experiență on-line, punerea în aplicare a unei educații incluzive și inovatoare, utilizarea instrumentelor TIC și a platformelor educaționale on-line, promovarea unei educații de calitate.

„Ținând cont de specificul activității din ultimii ani pe această linie, a proiectelor internaționale din școala noastră, am aplicat pentru obținerea certificatului eTwinning în luna februarie, anul curent. Profesorii noștri, coordonatori de proiecte, derulate în ultimii patru ani sunt: Dana Larco, Georgeta Ciobanu, Ana Nedelcu și Petronela Budeanu, Carmen Laura Bajenaru, Magda Culbec, Carmen Cumpăratu. Suntem onorați că am obținut acest certificat eTwinning, certificat ce vine să ateste calitatea actului educațional desfășurat la noi în școală”, a conchis directorul Țugui.
Adauga un comentariu