International

Lideri ai mafiei italiene, eliberaţi din închisoare din cauza pandemiei de COVID-19

Publicat: 27 apr. 2020

Trei lideri ai mafiei italiene, aflaţi după gratii, au fost eliberaţi din închisoare şi plasaţi în arest la domiciliu în Italia, din cauza focarului de COVID-19, scrie CNN. Anunţul a fost făcut de procurorul anti-mafie, Federico Cafiero De Raho.

Pentru a preveni răspândirea infecţiei în închisorile din Italia, guvernul italian a autorizat ca în cazul deţinuţilor care au de executat o pedeapsă mai mică de 18 luni, magistraţii pot înlocui detenţia cu arest la domiciliu.

Cafiero De Raho a confirmat că trei şefi ai Mafiei au fost plasaţi sub detenţie strictă. Aceştia au fost identificaţi drept Pasquale Zagaria, membru al Camorra din Napoli, Francesco Bonura, unul dintre liderii mafiei siciliene „Cosa Nostra” şi Vincenzo Iannazzo, şef al mafiei din Calabria „Ndrangheta”.

„Sunt prizonieri care, pentru rolurile pe care le-au avut în cadrul organizaţiilor mafiote, necesită măsuri suplimentare de izolare pentru a evita să fie conectaţi la lumea exterioară”, a spus Cafiero De Raho pentru CNN.

Numărul total de prizonieri din Italia a scăzut cu 6.500 începând cu 29 februarie, potrivit Ministerului Justiţiei, scrie Mediafax.

„Criza provocată de COVID-19 i-a determinat pe mulţi magistraţi să dea sentinţe de arest la domiciliu în mai multe cazuri”, a explicat Alessio Scandurra, reprezentant al unei asociaţii pentru drepturile deţinuţilor Antigone.

„Asta este o nebunie”, a spus Mateo Salvini, într-un videoclip postat pe Facebook. „Este o lipsă de respect pentru oameni, magistraţi, jurnalişti, poliţişti şi victimele Mafiei”, a continuat fostul ministru de Interne.

Adauga un comentariu