Actualitate

Liderii Senatului ajung la un acord cu privire la regulile procesului de punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Publicat: 09 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liderii Senatului ajung la un acord cu privire la regulile procesului de punerea sub acuzare a lui Donald Trump
Donald Trump a atras o capitalizare de 1 miliard de dolari pentru TRUTH Social

Al doilea proces de punere sub acuzare a fostului președinte Donald Trump începe săptămâna aceasta, în timp ce liderii Senatului au ajuns la un acord luni, oferindu-le managerilor de acuzare și avocaților lui Trump până la 16 ore fiecare să își prezinte cazurile și creând opțiunea pentru o dezbatere și vot pentru a convoca martori – dacă managerii de destituire a Camerei o caută.

Liderul majorității Senatului, Chuck Schumer, a anunțat luni la Senat că regulile procesului au fost convenite de republicanii și democrații din Senat, precum și de managerii Camerei și de echipa juridică a lui Trump. Senatul va vota regulile marți, iar procesul va începe cu o dezbatere de patru ore cu privire la constituționalitatea procedurii urmată de un vot, care se așteaptă să treacă cu votul majorității.

S-a cerut înlăturarea procedurilor de judecată după ora 17:00 din motive religioase

„Structură pe care am convenit-o este eminamente corectă”, a spus Schumer. „Va permite ca procesul să-și atingă scopul: adevărul și responsabilitatea”.

Atât avocații lui Trump, cât și managerii Camerei au schimbat o altă rundă de rapoarte juridice preliminare luni înainte de începerea procesului, ceea ce a însemnat o previzualizare a argumentelor pe care senatorii le vor auzi în cuvânt în zilele următoare.

Managerii Camerei își vor începe prezentarea la prânz miercuri, cu până la 16 ore pentru a-și prezenta cazul Senatului pe parcursul a două zile. Apoi, avocații lui Trump vor avea la dispoziție două zile pentru prezentarea lor, urmată de o sesiune în care senatorii pot pune întrebări scrise ambelor echipe juridice citite de judecătorul președinte, la fel ca în procesele de punere sub acuzare anterioare, a spus Schumer luni.

La cererea managerilor, va exista o opțiune de a organiza o dezbatere și de a vota despre chemarea martorilor. Avocatul lui Trump, David Schoen, un evreu observator, a cerut inițial să nu existe proceduri de judecată în timpul Sabatului, după ora 17:00, de vineri până sâmbătă, dar a retras această cerere mai târziu luni seara.

„Finalizăm o rezoluție care a fost agreată de toate părțile – administratorii Camerei, consilierul fostului președinte, liderul McConnell și eu – care va asigura un proces echitabil, onest, bipartisan de destituire a Senatului a lui Donald Trump”, a declarat Schumer luni , adăugând că, dacă managerii vor să cheme martori, „Va avea loc un vot asupra acestui lucru – asta au cerut ei”.

Pauza cauzată de Shabbat poate însemna mai putină pregătire pentru Donald Trump şi echipa lui

Pauza Shabbat ar putea însemna că echipa lui Trump folosește mai puțin de 16 ore, deoarece regulile permit opt ​​ore pe zi pe parcursul a două zile, iar procesul, așa cum este programat în prezent, va fi în sesiune doar cinci ore vineri, prima zi pentru echipa lui Trump.

Liderul minorităților din Senat, Mitch McConnell, a lăudat luni acordul la care s-a ajuns, spunând că „păstrează procesul corespunzător și drepturile ambelor părți”.

„Le va oferi senatorilor că jurați timp suficient pentru a revizui cazul și argumentele pe care fiecare parte le va prezenta”, a spus McConnell.

Când începe procesul, managerii de acuzare ai Camerei intenționează să-și prezinte cazul atât publicului, cât și celor 100 de senatori care sunt jurați pentru procesul că Trump este responsabil pentru revolta mortală de luna trecută de la Capitolul SUA. Au pregătit cu sârguință o prezentare pentru momentul în care procesul începe marți, bazându-se pe orele de înregistrări video disponibile din 6 ianuarie pentru a încerca să ilustreze în detaliu visceral cum au fost incitați revoltați de Trump și lunile sale de minciuni că alegerile au fost furat de la el.

În timp ce condamnarea lui Trump cu un vot de două treimi este extrem de puțin probabilă, cazul va servi drept prima contabilitate publică detaliată a modului în care revoltații au oprit temporar Congresul de la certificarea victoriei președintelui Joe Biden , au atacat violent ofițerii de poliție și l-au căutat activ pe vicepreședintele de atunci, Mike Pence. și președintele Camerei, Nancy Pelosi, în timp ce răscoleau Capitolul.

Echipa juridică a lui Trump intenționează să susțină că Trump nu i-a incitat pe revoltători și că procesul unui fost președinte este neconstituțional după ce Casa s-a grăbit să-l acuzeze pe Trump fără a-i oferi șansa de a se apăra

Adauga un comentariu