Titlurile zilei

Liderii unui proaspăt partid de la Iași, dispuși să facă blatul politic! Organizație cu doar 300 de membri, se bazează pe mesaj: „Urtoi te scoate din noroi” – FOTO

Publicat: 17 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Împreună Pentru Moldova a fost lansat ieri la Iași. Cătălin Urtoi a fost propus pentru Primărie, iar Dragomir Tomașeschi la Consiliul Județean. Șansele de câștig sunt infime. Mesajul partidului se axează tot pe construirea autostrăzii A8. Deși este abia înființat, șefii partidului sunt dispuși deja să susțină candidații altor partide. Urtoi promite că în trei ani nu vor mai fi străzi din pământ. „În programul meu mi-aș dori ca în următorii trei ani să asfaltăm 150 de străduțe, fundacuri, alei, care acum sunt din pământ. Degeaba ne plângem că avem praf, dacă nu se rezolvă această problemă”, a declarat Uroi. Dragomir Tomașeschi l-a atacat pe primar. „Mihai Chirica este primar de 6 ani și se comportă ca un director de la Salubris. Iașul are nevoie de creativitate”, spune candidatul IPM. Edilul nu a comentat declarația lui Tomașeschi

În cursul zilei de ieri, a fost lansat la Iași noul partid, Împreună Pentru Moldova (IPM), ce se dorește un partid regional, condus în acest moment de către Ionel Apostol. Cu această ocazie au fost lansați și candidații pentru alegerile locale: Cătălin Urtoi la Primăria Iași, Dragomir Tomașeschi la Consiliul Județean Iași. Cu doar 300 de membri în filiala locală, IPM este dispus să susțină candidații altor partide din zona centru-dreapta.

„Noi nu vom merge în aceste alegeri doar ca să ne aflăm în treabă. Lucrăm la un document de peste 100 de pagini, proiecte ce țin de politica de dreapta. Dacă aceste partide vor dori să ne asculte (USR, PLUS, PNL – n.r.), vom fi dispuși ca acel candidat pentru primărie să fie susținut și de noi”, a declarat Urtoi.

Șansele de a obține un scor bun la locale sunt destul de reduse. Sondajele arată că primarul în funcție ar câștiga detașat alegerile. O miză ar fi componența viitoarelor Consilii Locale și Județene. Urtoi a repetat de mai multe ori că punctul forte al partidului este sinceritatea. Totuși, Urtoi a urmărit tot timpul să câștige capital politic prin acțiunile întreprinse pentru construirea autostrăzilor A8 și A7.

Susținător: „Urtoi te scoate din noroi”

Urtoi a prezentat și câteva proiecte pe care le-ar dezvolta în calitate de primar.

„În programul meu propun trei proiecte importante: educație, mediu, infrastructură. În programul meu mi-aș dori ca în următorii trei ani să asfaltăm 150 de străduțe, fundacuri, alei, care acum sunt din pământ. Degeaba ne plângem că avem praf, dacă nu se rezolvă această problemă. Nu avem voie să avem drumuri din pământ. În trei ani s-ar putea rezolva această problemă”, a mai spus Urtoi.

Din sală, un susținător înflăcărat a venit și cu un slogan: „Urtoi te scoate din noroi”, moment care a provocat râsete.

Vor 1.000 de membri

Reprezentanții partidului au precizat că în filiala ieșeană, cei 300 de membri și-au depus adeziunea on-line. Aceștia speră să ajungă la 1.000 de membri în perioada următoare. Au anunțat că în campania electorală se vor baza pe mesaj, resursele materiale fiind destul de reduse. Vor să fie percepuți în continuare ca militanți pentru construirea autostrăzii.

„Îmi doresc să fac politică încă din 2016. Am fost pentru o scurtă perioadă în M10. Nu a fost locul meu acolo, am renunțat. Voi merge printre oameni, în cartiere, din casă în casă, voi fi cât se poate de sincer”, promite Urtoi.

Pentru a-și convinge auditoriul, Urtoi și-a invitat fiica să citească un discurs din care să se desprindă calitățile candidatului.

Tomașeschi atacă din toate părțile

Propus candidat pentru președinția Consiliului Județean Iași, Dargomir Tomașeschi este destul sceptic în ceea ce privește o colaborare cu partidele de dreapta. Mai mult, a făcut o radiografie a mandatului câștigat de primarul Mihai Chirica.

„M-am alăturat după o tăcere de câțiva ani. Acest partid va face ceea ce trebuie. M-am despărțit de un partid (PNL – n.r.) care își ignoră membrii. De 30 de ani suntem ignorați de aceste partide. Sunt 30 de ani de când nu se dorește această autostradă. Dăcă totul ar merge strună, ar dura 10 ani, nu mai putem aștepta. Mihai Chirica este primar de 6 ani și se comportă ca un director de la Salubris. Iașul are nevoie de creativitate. Îl aud pe Maricel Popa că a adus 1 miliard de euro. Poate mă lămurește și pe mine unde sunt acești bani. Cosette Chichirău de la USR este adepta socialismului, iar candidatul PNL este sub partid cu 12 procente”, a spus Tomașeschi.

Primarul Chirica  nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Adauga un comentariu