Eveniment-Social

LIIS 5.0 – workshop despre viziunile antreprenorilor din IT

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
LIIS 5.0  workshop despre viziunile antreprenorilor din IT
Liceul Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iași

Din dorința de a conecta elevii la exemplele de bună practică în afaceri, am organizat evenimentul online LIIS 5.0 – workshop despre viziunile antreprenorilor din IT. Am fost interesați totdeauna la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași să sprijinim elevii pentru a-şi dezvolta o gândire critică şi eficientă, specifică economiei de piaţă, să îi stimulăm pe elevi în exersarea liberei iniţiative.

La evenimentul online LIIS 5.0 – workshop despre viziunile antreprenorilor din IT au participat antreprenori din IT care sunt absolvenți ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, părinți ai elevilor noștri care activează în zona dezvoltării competențelor antreprenoriale ale tinerilor, elevi din clasele IX – XII și profesori – diriginți. Elevii au beneficiat în cadrul workshop-ului de expertiza următorilor invitați:

  • Dan Zaharia – șef al promoției 1994, fondator FAB LAB, co-fondator DIGITAL STACK, unul dintre fondatorii PinMagazine;
  • Cristian Micliuc, HEAVEN SOLUTIONS – absolvent LIIS, promoția 2001;
  • Adrian Mironescu, WIRON – absolvent, promoția 2001;
  • Raluca Munteanu, Unique Make up;
  • Angela Falcaș, BASWARE;
  • Florin Cardasim – fondator CodeCamp, cofondator Digital Inovation Zone;
  • David Burcovschi, D-SOFT-RO – absolvent LIIS, promoția 2018, inițiator al unor produse inedite încă de pe băncile școlii (soneria automată, aplicatia prin care orice sofer poate filma și raporta infracțiunile din trafic în timp real).

Ne propunem să stimulăm transferul de strategii de dezvoltare de la antreprenori vizionari către elevi și să construim motivația acestora de a deveni cât mai performanți. Invitații au dialogat cu elevii despre aptitudinile necesare antreprenorilor, acțiunile pe care le pot întreprinde de pe băncile școlii pentru a deveni antreprenori și au fost încurajați să aibă foarte multă încredere în ideile lor pentru a identifica idei de business care răspund la nevoile din piață.

„Activitatea a avut și intenția cultivării sentimentului de apartenență la comunitatea LIIS aflată la 50 de ani sub semnul excelenței, inovației, conectării la oameni, experiențelor, valorilor, schimbărilor din economie și societate”, menționează Adina Romanescu – directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, unul dintre organizatorii activității alături de Mirela Țibu și Lăcrămioara Tufescu.

 

Adauga un comentariu