Sanatate

Lista antibiotice pentru infecții urinare: Recomandările specialiștilor

Publicat: 06 dec. 2021
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Lista antibiotice pentru infecții urinare Recomandările specialiștilor
Infecțiile urinare pot apărea din cauza actului sexual, a stărilor depresive sau sensibilității chimice

Infecțiile urinare sunt frecvent întâlnite în rândul populației, fiind tratate cu ajutorul remediilor naturiste sau cu o listă de antibiotice pentru infecții urinare. Această afecțiunea apare din cauza prezenței germenilor patogeni la nivelul tractului urinar. De cele mai multe ori, infecțiile urinare afectează mai mult populația feminină din cauza lungimii uretrei.

Infecțiile urinare pot apărea din cauza actului sexual, a stărilor depresive sau sensibilității chimice, precum alergie la săpunuri sau spermicide. Este foarte important să tratezi infecțiile urinare corespunzător deoarece acestea se pot agrava și duce la afecțiuni mult mai grave.

persoana care scoate o pastila dintr-un blister
Trimetoprimul este unul dintre cele mai eficiente antibiotice în cazul unei infecții urinare

Lista antibiotice pentru infecții urinare: Cum se administrează acestea

În cazul în care simți o senzație de usturime la urinare sau observi urme de sânge în urină și un miros neplăcut este recomandat să efectuezi unele teste de laborator pentru a diagnostica afecțiunea ce îți provoacă acest disconfort.

Astfel, medicii recomandă efectuare unui ecograf a aparatului urinar chiar dacă infecția tractului urinar nu reprezintă o afecțiune gravă. Astfel, pentru a trata rapid și scăpa de infecția urinară, indiferent de categoria ei, poți administra antibiotice sau remedii naturuiste. Aceste medicamente rămân a fi cele mai puternice, fiind capabile să omoare bacteriile care cauzează infecția. Administrarea acestora trebuie să respecte întocmai sugestiile medicului sau a farmacistului.

Printre cele mai puternice antibiotice care te vor ajuta să scapi de infecțiile urinare sunt ampicilina, ciprofloxacina, fosfomicina sau trimetroprim.

persoana care scoate o pastila dintr-un blister
Ciprofloxacina este un antibiotic utilizat pentru a trata exclusiv o gamă largă de infecții bacteriene

Ampicilina este un antibiotic care face parte din seria penicilinelor, luptând împotriva bacteriilor. Ampicilina este folosită în tratarea și prevenirea multor tipuri de infecții, inclusiv a infecțiilor vezicii urinare sau a celor al intestinelor. Este bine să știi că ampicilina este contraindicată persoanelor bolnave de rinichi, care suferă de astm sau au alergii anterioare la antibiotice.

Ciprofloxacina este un antibiotic utilizat pentru a trata exclusiv o gamă largă de infecții bacteriene. În cazul unei infecții urinare, ciprofloxacina este una extrem de eficientă, nefiind recomandată a fi administrată împreună cu alte medicamente în paralel. Acest antibiotic îl poți cumpăra și fără prescriere însă consultul unui medic este indicat.

femeie care vrea sa ia o pastila
Unul dintre cele mai eficiente antibiotice care se află pe lista recomandărilor este fosfomicina

Cele mai eficiente antibiotice pentru tratarea infecțiilor urinare: Fosfomicina și trimetroprim

Unul dintre cele mai eficiente antibiotice care se află pe lista recomandărilor este fosfomicina. Acesta este indicat pentru tratarea infecțiilor tractului urinar inferior. De cele mai multe ori, acest medicament este bine tolerat, însă există și cazuri în care pot apărea grețurile, diareea, mâncărimi ale pielii și dureri abdominale.

Trimetoprimul este unul dintre cele mai eficiente antibiotice în cazul unei infecții urinare. Acesta este utilizat în cazul infecțiilor bacteriene, având eficiență deosebită în prevenția și tratarea infecțiilor la nivelul tractului urinar. Trimetoprim se ia pe stomacul gol, înainte sau la o oră după masă, și poate fi administrat împreună cu alte medicamente. Este recomandată administrarea acestuia doar după un consult cu medicul, iar dozajul se stabilește în urma unor serii de analize.

De cele mai multe ori, lista de antibiotice pentru infecții urinare variază în funcție de tipul infecției. În cazul în care suferi de o infecție urinară complicată, tratamentul cu antibiotice poate dura 14 zile sau chiar mai mult. Iar în cazul unei infecții recurente, este foarte posibil ca tratamentul cu antibiotice să devină unul zilnic, timp de cel puțin 6 luni.

persoana care tine intr-o mana o pastila si in alta un pahar de apa
Ampicilina este folosită în tratarea și prevenirea multor tipuri de infecții, inclusiv a infecțiilor vezicii urinare
Comentarii
  • Buna Ziua ii am un an de zile de tot umblu la doctori am făcut analize am fost și la urolog am luat antibiotic tot nu-mi trece usturimea și durerea când urinez ce antibiotic ar trebui sa iau

Adauga un comentariu