Local

Lista noilor zboruri pe 2022 de la Aeroportul Iași! Trafic estimat la 800 de mii de pasageri în acest an

Publicat: 15 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lista noilor zboruri pe 2022 de la Aeroportul Iași Trafic estimat la 800 de mii de pasageri în acest an
Lista noilor zboruri pe 2022 de la Aeroportul Iași cuprinde mai multe destinații către orașe din Europa

Lista noilor zboruri pe anul 2022 de la Aeroportul Iași a fost prezentată de conducerea regiei aeroportuare. În cursul acestui an vor fi operate câteva curse noi spre destinații din Europa. Conducerea regiei estimează un flux de circa 800 de mii de pasageri, în 2022, prin terminalele de la Aeroportul Iași

Conducerea Aeroportului Internațional Iași a prezentat bilanțul de activitate pe perioada anului trecut de la regia aeroportuară. În perioada anului 2021, prin terminalele regiei au trecut aproape 640 de mii de pasageri, număr care va crește până la aproape 800 de mii pe parcursul acestui an. Conform lui Romeo Vatră, directorul aerogării ieșene, în cursul anului 2021, au fost desfășurate mai multe activități.

”Am trecut la realizarea demersurilor necesare pentru implementarea noului proiect de dezvoltare și modernizare a Aeroportului Iași. De asemenea, am avut negocieri privind garantarea creditului de co-finanțare și stabilirea băncii care să asigure acordarea creditului.️ Am demarat și procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor la terminalul T4 și extinderea parcării de scurtă durată”, a precizat Romeo Vatră.

De precizat că Aeroportul Iași a negociat cu ExtimBank contractarea unui credit de peste 100 de milioane de lei pentru cofinanțarea proiectului privind noul terminal.

Lista noilor zboruri pe 2022! Iată cursele de la Aeroportul Iași

Conducerea Aeroportului Iași a precizat că la finalul anului 2021 au fost lansate noi curse aeriene către destinații din Europa. Este vorba despre zborul Iași – Madrid (Spania), operat de compania Wizz Air, lansat pe 16 decembrie 2021, dar și de cursa Iași – Dublin (Irlanda), operată de compania Blue Air, lansată pe 19 decembrie 2021.

”Am avut întâlniri cu noi companii aeriene în această perioadă. Am discutat cu Turkish Airlines despre oportunitatea deschiderii unei rute permanente Iași – Istanbul, dar și cu Aeroportul din Constanța pentru o cursă sezonieră din Iași spre litoral”, a mai spus Romeo Vatră.

În 2022 vor apărea noi zboruri de la Iași. Toate ar urma să fie operate de Blue Air. Este vorba despre Iași – Paris (Aeroportul Charles de Gaulle), cursa Iași – Bruxelles (Aeroportul Zaventem), Iași – Roma (Aeroportul Fiumicino), Iași – Barcelona (Aeroportul El Prat), dar și Iași – Koln.

Șase companii operează curse de la Aeroportul Iași

Șase companii aeriene au operat, anul trecut, pe Aeroportul Iași. Este vorba despre Tarom, Wizz Air, Blue Air, Austrian, Lufthansa și HiSky. În total, în 2021 au fost deservite 22 de destinații internaționale și una internă. De asemenea, în programul de vară 2021 au fost disponibile curse charter și sezoniere spre șase destinații de vacanță, respectiv Santorini, Skiathos, Heraklion, Antalya, Hurghada, Sharm El Sheick.

”Aeroportul Internațional Iași a încheiat anul 2021 cu un număr total de 639.532 de pasageri îmbarcați și debarcați. Vorbim despre un avans de 37 la sută față de traficul înregistrat în anul 2020”, a mai spus directorul aerogării ieșene.

Pasagerii s-au arătat nemulțumiți însă de aspectul aerogării într-un chestionar desfășurat de o companie online.

Noi proiecte la Aeroportul Iași

Conducerea Aeroportului Iași a prezentat și alte detalii din activitatea pe anul 2021. Romeo Vatră a precizat că, anul trecut, a fost derulat un proiect legat de creșterea gradului de siguranță și securitate, în valoare de 9,7 milioane de lei, dar și unul legat de achiziția de echipamente de securitate pentru R.A. Aeroportul Iași, în valoare de 7,4 milioane de lei.

”Am acordat și o facilitate privind parcare gratuită, valabilă 48 de ore, pentru persoanele care se vaccinează la Aeroportul Iași. Am introdus sistemul de plată cu cardul la parcarea publică. Aeroportul Iași va primi 6,53 milioane de lei, ajutorul de stat pentru depășirea dificultăților financiare cauzate de criza pandemică”, a mai spus directorul de la Aeroportul Iași.

Pe lângă lista de zboruri pe 2022 de la Aeroportul Iași, regia va avea ca prioritate în acest an și demararea investiției în noul terminal T4.

Adauga un comentariu