Local

Lista secțiilor de votare din județul Iași. Iată unde au fost arondate unitățile medicale pentru alegerile parlamentare 2020

Publicat: 04 dec. 2020
Libertate de circulație pentru cetățenii cu drept de vot

La finalul acestei săptămâni vor avea loc alegerile parlamentare 2020. În județul Iași vor fi deschise 759 de secții de votare, din care 255 vor fi în municipiul Iași. La aceste secții de votare vor fi arondate și spitalele din județul Iași, Penitenciarul de Maximă Siguranță, dar și alte centre medico-sociale din localitățile ieșene. Iată mai jos la ce secții de votare vor fi arondate aceste unități

Pe 6 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților și Senatul României. Peste 700 de mii de ieșeni sunt așteptați la urne pentru a-i desemna pe viitori parlamentari ai județului Iași. În cele 98 de unități administrativ-teritoriale vor putea vota și persoanele care nu au buletin pe localitatea respectivă, aceștia urmând a vota pe listele speciale. În calcul au fost luate unitățile medicale, dar și alte centre din județul Iași, Biroul Electoral Județean (BEJ) arondând instituțiile respective la unele secții de votare.

Lista secțiilor de votare din Iași. Unde vor vota bolnavii din spitalele ieșene

În județul Iași vor fi deschise 759 de secții de votare, din care 255 sunt în municipiul Iași. Alte 58 de secții vor fi deschise în municipiul Pașcani, iar alte 14 în orașul Hârlău. De asemenea, 22 de secții vor fi deschise în orașul Podu Iloaiei, iar alte 16 secții vor fi în orașul Târgu Frumos.
Bolnavii internați la Spitalul Clinic de „Căi Ferate” vor vota la secția 31 de la Colegiul „Negruzzi”. Cei de la Institutul Regional de Oncologie, de la Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul „Parhon”, Spitalul Militar, Spitalul „Sf. Spiridon” vor vota la secția 36 de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”.
Spitalul „Sf. Spiridon” a mai fost la secțiile 42 și 43 de la Școala „Mihai Codreanu”, dar și la secțiile 47-48 deschise la Colegiul Economic Administrativ.

3 secții deschise la „Garabet Ibrăileanu” pentru Penitenciarul Iași

Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași va fi arondat la 3 secții de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Copou, respectiv secțiile 33, 34 și 35. La secția 36, deschisă la aceeași unitate de învățământ, va fi arondat și Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași. Cei aflați în arestul Poliției Iași vor vota la secția 37 deschisă la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Tot la secția 36 a fost arondat și Centrul de Dializă Iași. Toți cei interesați pot vota pentru Senat și Cameră în cursul zilei de duminică, 6 decembrie 2020.
La secția 190 deschisă la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” a fost arondată și societatea Cardiomed SRL, iar la secția 194 deschisă la Școala Gimnazială „Veronica Micle” a fost arondat Centrul de Îngrijiri Paleative „Dr. Micu”.

Lista centrelor arondate pentru alegerile parlamentare 2020

La secția 129 deschisă la Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” a fost arondat Centrul de Îngrijiri Paleative „Alinare Mică”. La secția 56 deschisă la Școala „Ion Simionescu” a fost arondat Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Diazabilități „Gulliver”. Centrul de Oncologie Euroclinic a fost arondat la secția 41 deschisă la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. La secția 132 de la Liceul „Al.I.Cuza” a fost arondat Centrul Medlife. De asemenea, au fost luate în calcul și unități medico-sociale din județul Iași. Centrul Medico-Social Bivolari a fost arondat la secția 344 deschisă la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII din localitate. Centrul de Îngrijire și Asistență de la Cozmești a fost arondat la secția 402 la Grupul Școlar din comună.
Spitalul mobil de la Lețcani pentru bolnavii COVID-19 a fost arondat la secția 516 de la Școala Gimnazială din comună. Lista completă a unităților medicale arondate secțiilor de votare poate fi vizualizată la acest material.

Adauga un comentariu