Actualitate

Lista ţărilor cu risc epidemiologic! În ce țări pot merge românii în vacanţă – DOCUMENT

Publicat: 18 iun. 2021
acropole din atena vazut in departare
Lista verde cuprinde din ce în ce mai multe state, între acestea fiind multe dintre destinaţiile de vacanţă preferatede români: Grecia, Spania, Franţa, Turcia, Croaţia

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a actualizat lista țărilor considerate cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, 18 state sunt considerate periculoase şi au fost trecute pe lista roşie. Tot pe lista roşie sunt Nepal, Africa de Sud, Marea Britanie şi India, din cauza tulpinilor periculoase de noul coronavirus. Cele mai multe destinaţii de vacanţă preferate de români sunt pe lista verde, asta înseamnă că nu se impun niciun fel de restricţii la întoarcere.

Conform ultimei decizii a CNSU, 18 ţări sunt pe lista roşie, asta înseamnă restricţii pentru persoanele care vin din aceste zone. Pe listă sunt, printre altele, Seychelles şi Maldive, destinaţii de vacanţă în care merg românii.

Pe lista galbenă sunt Emiratele Arabe Unite, Malaysia, Georgia, Sunt Maarten, Botswana, Panama, Capul Verde, Saint Kitts şi Nevis, Tunisia, Sri Lanka şi Guyana.

Lista verde cuprinde din ce în ce mai multe state, între acestea fiind multe dintre destinaţiile de vacanţă preferatede români: Grecia, Spania, Franţa, Turcia, Croaţia. Lista completă a statelor poate fi consultată AICI! De asemenea, documentul hotărârii CNSU poate fi citit integral AICI!

În 14 mai, România a introdus lista roşie.

”Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat atunci Raed Arafat.

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Noi măsuri de relaxare, anunţate pentru 1 iulie 2021

Premierul României, Florin Vasile Cîţu a afirmat faptul că Guvernul va relaxa săptămâna viitoare condiţiile pentru desfăşurarea târgurilor de la 1 iulie 2021.

„Ştiu că este acest interes pentru târguri, talciocuri şi ele se vor putea redeschide”, a adăugat şeful Executivului.

„Cred că săptămâna viitoare vom relaxa condiţiile pentru târguri. Ştiu că este acest interes pentru târguri, talciocuri, şi condiţiile vor fi relaxate de la 1 iulie. Se vor putea redeschide”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat joi la Alba Iulia când vor fi aprobate noile măsuri de relaxare pentru 1 iulie, arată News.ro.

Conform prim – ministrului României, Florin Cîțu, revenirea la normalitate va fi în trei etape. Prima etapă a început încă de pe data de 1 iunie 2021, iar următoarele măsuri vor fi luate pe 1 iulie, respectiv 1 august.

„Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august”, a scris Florin Cîţu marţi, 15 iunie 2021, pe Facebook.

Situația Covid-19 în județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri, 17 iunie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate nu mai puțin de 42.391 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (0 cazuri raportate pentru ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 7 externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 915.

Adauga un comentariu