National

Litoralul românesc în 2024. Schimbări majore în cele mai apreciate stațiuni

Publicat: 22 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Litoralul românesc în 2024. Schimbări majore în cele mai apreciate stațiuni
Deși unii români își planifică vacanța în străinătate, există foarte mulți care preferă litoralul românesc.

Mulți turiști se întreabă cum va arăta litoralul românesc în 2024. Chiar dacă mulți români își rezervă vacanțe în străinătate, în țări precum Grecia, Turcia sau chiar Bulgaria, există și foarte multe persoane care încă preferă plajele din România. Iată ce schimbări majore vor fi în vara acestui an în cele mai apreciate stațiuni.

Litoralul românesc în 2024

Specialiștii în turism sunt de părere că anul 2024 va fi mai bun decât anul precedent și că investițiile făcute pe litoralul românesc își vor spune cuvântul.

,,Tarifele de pe litoral vor fi mai scăzute în acest an, deci vorbim despre vacanțe puțin mai accesibile. Plajele au fost modificate, au fost lărgite, iar acest lucru îi atrage pe turiști. Chiar dacă nu avem cel mai fin nisip în acest moment, lucrurile se vor schimba în timp.

Mamaia va rămâne pe primul loc și în 2024, iar acest lucru se observă din rezervările deja existente. Este o stațiune care îmbină perfect relaxarea și distracția. Totodată, există restaurante foarte bune în această stațiune, iar partea aceasta, a gastronomiei, este destul de importantă pentru români. Chiar dacă prețurile sunt puțin mai mari decât în alte stațiuni, Mamaia va rămâne în topul preferințelor. Totodată, românii au început să caute și stațiunile mai liniștite, precum Olimp, Venus sau Saturn. Tinerii vor frecventa în continuare Costineștiul și Vama Veche, pentru distracția specifică acestor locații.”, a precizat Andrei Munteanu, consilier în turism.

Turiștii trebuie să mai știe că vor avea de respectat reguli stricte. Sunt vizate mai ales zonele montane. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, propune amenajarea unor automate pentru colectarea de sticle, PET-uri și doze, la poalele munților și în stațiunile balneoclimatice. Prin această metodă, oficialul de la Mediu dorește să îi facă mai responsabili pe turiști.

Ce trebuie să știe turiștii români care merg la mare

Deși unii români își planifică vacanța în străinătate, există foarte mulți care preferă litoralul românesc. Specialiștii în turism au venit cu vești bune. Prețurile din acest an pentru cazări vor fi mai accesibile față de anul trecut. De asemenea, turiștii care vor să petreacă tot concediul la mare pot achita cazarea cu voucherele de vacanță.

„Litoralul românesc reușește să atragă turiști și acum, când vacanțele în străinătate sunt destul de la îndemână. Există multe pachete pentru țări precum Grecia, Turcia sau Bulgaria, care sunt destul de accesibile dacă sunt achiziționate din timp. Din statisticile pe care le avem, observă că, de cele mai multe ori, familiile aleg să își petreacă vacanța pe litoralul românesc. Totodată, observăm o creștere când vine vorba despre persoanele aflate în categoria de vârstă 45-49 de ani. Tinerii, în general studenții sau elevii de liceu, aleg să meargă pe litoralul românesc, întrucât pentru ei este mult mai accesibilă o vacanță în țară decât una în străinătate.”, susțin consilierii în turism.

Când vine vorba de vacanțele în străinătate, destinația preferată este Cipru. Cele mai căutate activități de către românii care petrec concediul în Cipru sunt cele legate de sporturi acvatice, croaziere, arii naturale protejate și relaxare la soare și la cele mai curate ape din Marea Mediterană, la cele 77 de plaje din Cipru. Turiștii pot experimenta și activități unice, cum ar fi cea oferită de MUSAN, o pădure subacvatică și în același timp, muzeu subacvatic de sculpturi.

Comentarii
Adauga un comentariu