Actualitate

Liviu Dragnea află astăzi dacă va fi eliberat din închisoare. UPDATE: Va rămâne în arest

Publicat: 21 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liviu Dragnea află astăzi dacă va fi eliberat din închisoare. UPDATE Va rămâne în arest
Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, a fost eliberat condiționat din penitenciar

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) s-ar putea pronunţa, vineri, cu privire la contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea, prin care fostul lider PSD solicită să fie eliberat din închisoare pe motiv că este deţinut ilegal. Decizia, luată în discuţie joi, a fost amânată o zi. Joi, în timpul procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, Liviu Dragnea a declarat că este nevinovat, susţinând că, dacă va fi menţinut în închisoare „prin încălcare brutală a drepturilor omului”, înseamnă că justiţia din România „nu rezistă la presiuni politice”.

UPDATE 12.43: Curtea de Apel București a decis vineri, 21 august, ca Liviu Dragnea să ramână în arest. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată!

Liviu Dragnea: „Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii”

„Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Sper că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării”, a spus Dragnea în sala de judecată.

În cererea depusă în instanţă, Liviu Dragnea a invocat un recurs în drept intitulat „habeas corpus” – o lege cu caracter constituţional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei. Avocaţii fostului lider al PSD susţin că acesta este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fiul lui Liviu Dragnea a câştiga un proces cu CEC Bank! Valentin Ștefan Dragnea trebuie să primească zeci de mii de euro daune de la bancă

Fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Ștefan Dragnea, a câştigat un proces cu CEC Bank. Acesta dăduse în judecată banca românească în urma unei investigaţii făcute de Rise Project şi în care apărea un extras de cont. Fiul lui Liviu Dragnea a susţinut că extrasul de cont apărut în ancheta a fost obţinut fără acordul lui. Instanţele din România i-au dat dreptate fiului fostului şef al PSD şi a obligat banca să plătească daune în valoare de 25.000 de euro.

Fiul lui Liviu Dragnea a câştiga un proces cu CEC Bank

Curtea de Apel Bucureşti a respins apelul intentat de oficialii CEC Bank, dându-i dreptate fiului lui Liviu Dragnea. Dosarul este unul mai vechi şi are ca origini o investigaţie a celor de la Rise Project prin care se arată un extras de cont a lui Valentin Ștefan Dragnea. Fiul fostului lider PSD susţine faptul că, în ancheta, au fost dat publicării un extras de cont de la CEC Bank, extras de cont care nu fusese scos cu aprobarea lui. Instanţa i-a dat dreptate lui Valentin Ștefan Dragnea şi a obligat instituţia bancară la achitarea unei sume de 25.000 de euro cu titlul de despăgubiri morale. Totuşi, este de menţionat faptul că decizia judecătorilor nu este una definitivă, ea putând a fi atacată cu recurs.

”Solutia pe scurt: Respinge apelul declarat de pârâtă (CEC Bank, n.red.), ca nefondat. Admite apelul declarat de reclamant (Valentin Ștefan Dragnea, n.red.). Schimbă în parte sentința apelată, în sensul că: Obligă pe pârâtă să plătească reclamantului suma de 25.000 euro, în echivalent în lei la cursul BNR la data plății, reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral. Păstrează celelalte dispoziții ale sentinței apelate.

Obligă pe apelanta pârâtă la plata către apelantul reclamant a sumei de 7.000 lei cheltuieli de judecată în apel, conform art. 453 alin. 2 C.pr.civ.. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare, recursul urmând a fi depus la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin grija grefei, azi, 14.07.2020”, scrie pe portalul instanțelor.

În ancheta celor de la Rise Project făcută în 2018 în care erau dezvăluite câteva contracte cu Tel Drum şi o societate controlată de fiul lui Liviu Dragnea, apărea un extras de cont emis de CEC Bank. Valentin Dragnea a dat în judecată banca spunând că extrasul nu fusese scos cu acordul lui.

Adauga un comentariu