Actualitate

Liviu Dragnea va mai sta o săptămână la închisoare până se va judeca contestaţia pe respingerea eliberării condiţionate

Publicat: 19 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liviu Dragnea va mai sta o săptămână la închisoare până se va judeca contestaţia pe respingerea eliberării condiţionate
Fostul lider PSD Liviu Dragnea va mai petrece cel puțin o săptămână în închisoare

Eliberarea lui Liviu Dragnea din puşcărie pare să fie un obiectiv greu de atins pentru fostul lider al PSD. Acesta urmează să mai stea o săptămână în închisoare până când un judecător din cadrul Tribunalului București urmează să se pronunţe definitiv în cazul contestaţiei depuse referitor la contestarea respingerii eliberării condiţionate.

Vorbim despre faptul că după ce judecătorii au respins eliberarea condiţionată, Liviu Dragnea a formulat o contestaţie care a fost amânată pentru data de 26 mai 2021 de către tribunal.

Liviu Dragnea va afla la sfârșitul lunii dacă va fi eliberat condiţionat

Pe ideea că, în pofida faptului că oficialii penitenciarului în care este încarcerat Liviu Drangea au dat undă verde pentru eliberarea condiţionată, judecătorii au decis că fostul lider PSD trebuie să mai stea în puşcărie. La aflarea veștii, Dragnea a formulat o contestaţie referitoare la decizie.

În cele din urmă, Liviu Dragnea va afla abia la sfârşitul lunii mai, mai exact pe data de 26, dacă poate ieşi din închisoare.

Această amânare are loc în contextul în care judecătorii au observat faptul că pe rolul Curții de Apel București există o cerere de strămutare a procesului de la Tribunalul București la o altă instantă egală în grad. Această cerere de strămutare a avut un prim termen marți, dar avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a lipsit din motive obiective medicale, sens în care a depus la dosarul de strămutare documente medicale ce au convins judecătorul.

În acest context avocata Teodosiu dar și Liviu Dragnea, aflat prezent în regim de video conferință, au cerut magistratului să amâne judecarea strămutării.

Procurorii DNA au fost împotriva strămutării procesului lui Liviu Dragnea

De altfel, procurorii DNA au fost în dezacord cu strămutarea dosarului invocând faptul că procesul nu este unul în care ar trebui să implice noţiuni juridice avansate. În pofida formulării procurorilor, magistraţii au decis că cererea de strămutare poate fi judecată pe data de 25 mai.

De altfel, cererea de eliberare condiţionată a fost respinsă pentru că judecătorii au fost de părere că Liviu Dragnea nu a fost reabilitat. S-a întâmplat pe data de 27 aprilie.

Nu a convins instanța că s-a îndreptat în pușcărie

Judecătoria Sectorului 5 respins marţi, 27 aprilie, cererea lui Liviu Dragnea de liberare condiţionată. Judecătoarea Mirela Mădălina Știrbu a considerat cererea neîntemeiată. Decizia poate fi contestată.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021.

În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021.”

Vă aducem aminte faptul că Liviu Dragnea se află în pușcărie din mai 2019. Judecătorii l-au găsit vinovat pe fostul lider PSD pentru mai multe fapte în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De altfel, instanța a hotărât recent faptul că lui Liviu Dragnea i s-a încălcat dreptul la sănătate și apărare în perioada în care stă închis în Penitenciarul Rahova.

Adauga un comentariu