Local

Locuitorii din Golăiești au ajuns la limita răbdării! Protest de amploare împotriva firmei ce asigură transportul public

Publicat: 11 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Locuitorii din Golăiești au ajuns la limita răbdării Protest de amploare împotriva firmei ce asigură transportul public
Primarul din Golăiești susține protestele, dar nu caută soluții

Protest de amploare organizat de locuitorii din Golăiești împotriva firmei ce asigură transportul în comun. Aceștia au ajuns la limita răbdării deoarece s-a mărit de mai multe ori prețul pentru abonamente și bilete

Miercuri, 11 mai 2022, după-amiază, a avut loc al doilea protest în legătură cu transportatorul Rândunica S.R.L. Locuitorii din Golăiești au sprijinul primarului, dar din nefericire acesta spune că nu poate rezolva nimic. Localnicii au ajuns la limita răbdării și spun că nu își mai permit naveta pentru serviciu sau școală. Transportatorul nu poate oferi o rezolvare.

Oamenii au ajuns la limita răbdării!

Locuitorii din comuna Golăiești au ajuns la limita răbdării în legătură cu subiectul transportului în comun. Aceștia au ajuns în pragul în care nu își mai permit biletele și abonamentele pentru transport în comun și cer o soluție din partea autorităților.

Primarul Costel Manoliu susține că este de acord cu ei și că îi sprijină, dar nu a propus nicio soluție pertinentă. Acesta acuză transportatorul că nu respectă caietul cu sarcini întocmit la încheierea contractului.

Din punct de vedere politic acesta ar putea apela la colegii din Partidul Național Liberal ce fac parte din Consiliul Județean pentru a se întocmi un proiect prin care să se facă o schimbare a transportatorului.

“Ne aduce ca pe cartofi în autobuz, mașinile sunt foarte vechi și au defecte. Stăm înghesuiți, abonamentul este  de 20 de zile, dacă lucrez 21 sau 22 de zile trebuie să mai scot bani din buzunar, să pot merge la muncă! Pentru 20 de zile dăm 480 de lei. La 20 de kilometri de traseu, pentru trei abonați, eu și copii, nu îmi ajunge salariul, e prea exagerat, înțeleg că s-a scumpit motorina, dar nici chiar așa! Prețul este exagerat pentru 20 de kilometri, drumul este bun, nu înțelegem. Primarul o dă și el cotită, are și el o parte de vină. Noi discutăm de transport el ne spune că are datorii comuna Golăiești. Încurcă și el niște lucruri. Ne-am decis să închiriem un autobuz particular, nu mai luăm bilete de la Sale!”, a declarat Cristian Olinic, localnic din Golăiești.

Din discuțiile inițiale cu primarul, care mai nou refuză să răspundă la apelurile telefonice, reiese faptul că nu ia în calcul să participe la proiectele ce țin de extinderea serviciilor CTP În zona metropolitană.

Oamenii ies în stradă, dar nu pare să se rezolve nimic

Miercuri 11 mai 2022 a avut loc al doilea protest din partea locuitorilor. Inițial s-ar fi dorit un protest în centrul orașului Iași, dar aceștia au hotărât să se întâlnească în centrul satului.

“În primul rând, nu sunt condiții în autobuz. Eu fac naveta cu copilul, la spital, de 4-5 ori pe săptămână. Plătesc pentru un copil de 9 ani, 12 lei biletul și ne ține în picioare, ne duce ca pe sacii de cartofi. Este foarte scump! Nu ne mai ține buzunarul, am rămas în urmă cu două ședințe la psiholog cu copilul. Am copil cu deficiențe! În autobuzul de 4:30 au fost mai mult de 50 de persoane! Nu a venit niciodată să ne explice, de ce au crescut prețurile, nu ne dă dreptul la cuvânt, nu a vorbit deloc cu noi. Pe timp de iarnă ne dârdâie dinții în gură,pe timp de vară dă drumu la căldură, geamurile sunt atât de murdare că nu vezi nimic, te pui cu fundul pe scaun și se lipește de scaun. Șoferii mai vorbesc și urât”, a declarat Alina, locuitor al comunei Golăiești.

Pentru moment nu s-a luat în calcul nici o soluție excepție făcând ideea de a închiria un autobuz care să fie folosit de către localnici la orele de vârf. Din cele spuse de participanții la protest, se va încerca încă unul luni. Localnicii din Golăiești au ajuns la limita răbdării și caută o soluție imediată.

Adauga un comentariu