Nemții cumpără de mai mult timp vinul produs în Iași de Domeniile Bohotin. Aceștia au vizitat crama și au cerut o cantitate mare de vin, mai ales Busuioacă de Bohotin. Anul acesta vor fi produși 1 milion de litri de vin
Cei mai fideli clienți care vin la Iași frecvent pentru a cumpăra vinuri autentice sunt nemții. Acestora le place Busuioaca de Bohotin, dar și alte soiuri de vin produse în Cozmești sau Răducăneni. Cantitatea solicitată de nemți a crescut în fiecare an.
„Nemții sunt printre cei mai fideli clienți ai noștri. Colaborăm de mulți ani cu ei și mereu ne-au cerut cantități mai mari. Vindem foarte bine și în supermarketuri, am observat că merge foarte bine varianta bag in box. Acum suntem la Domeniile Bohotin, unde este Busuioaca de Bohotin. Încercăm să devenim unul dintre cei mai mari producători din România. În primul rând, este vorba de Busuioaca de Bohotin și suntem singurii care o facem pe cea autentică, de la mama ei. Avem Dealul Bohotin, plantația pe Cozmești și Moșna, plus că suntem singurii care avem pe etichetă DOC (n.r. – denumirea de origine controlată, care reprezintă un nume geografic al unei podgorii) Bohotin. Anul acesta, avem o Busuioacă mai deschisă la culoare, ușor mai aromată, dar și pe cea mai închisă, care dă vinului o culoare ușor violacee. Aroma imprimată vinului este ușor de mure, zmeură. Cealaltă dă o aromă care duce spre vanilie, soc”, explică Ilie Ciomaga, oenolog în cadrul companiei Domeniile Bohotin –Casa de Vinuri Bucium.
Bohotin este locul din Iași de unde cumpără nemții vinuri
Producția de anul acesta este bună, iar vinurile vor fi de o calitate excepțională.
„Anul acesta, avem o producție medie de 8 tone la hectar, la 160 de hectare pe rod, în jur de 100 de vagoane, adică 1 milion de litri de vin. Din punct de vedere calitativ, strugurii sunt unde trebuie să fie, băieții de la fermă și-au făcut treaba, mama natură a fost undeva la mijloc și mai zgârcită în precipitații. Dacă acum o săptămână pe Iași sau Huși au fost 70-80 de litri pe metrul pătrat, la noi au fost doar 5 litri. În ultimele două luni, a plouat doar 15 litri. Mai aveam nevoie de precipitații pentru a crește și bobul. În afară de arome, e nevoie și de cantitate. Fiind anul secetos, avem producții bune, dar și apa are rolul ei”, mai spune Ilie Ciomaga.
În Răducăneni și Cozmești sunt produse Busuioaca de Bohotin, Tămâioasa Românească, Feteasca Neagră și Sauvignon Blanc.
Ilie Ciomaga: „Vrem să ajungem la 350 de hectare, cu o producție anuală de 3 milioane de litri”
Ilie Ciomaga mai spune că va crește suprafața cultivată cu viță de vie din soiul Busuioacă de Bohotin în următorii 2-3 ani.
„Suprafața pe care o avem acum este de 216 hectare cu viță-de-vie, dar vrem să ajungem la 350 de hectare, cu o producție anuală de 3 milioane de litri. Cele 2 milioane de euro pe care le vom investi anul viitor vor fi în hala de îmbuteliere, în echipamente. Noi avem și un laborator cu aparate de ultimă generație, unde testăm toate caracteristicile vinului, pentru că este necesar să vezi ce vin ai în podgorie”, mai spune Ilie Ciomaga, oenolog.
În crama Bucium, din Iași, cel mai vechi vin are 64 de ani. De asemenea, la locul din Iași de unde străinii cumpără vinurile autentice pot fi organizate vizite în cramă și degustări.
Bag in Box merge la orice producator de vinuri, mai ales in zona Moldovei !!! Oare de ce ???? :::)))
O fi numele doc dar gustul e in urma altora.
Nu aveti vinuri de calitate,apropo mai puneti busuioc sa iasa busuioaca?
Aceste vinuri vin din aceleași butoaie, in butoaie vin aceleași boabe, asta in cazul in care vinul e natural. La voi, vinul se face din pastila
Apa+ zahar+drojdie de vin, barbotat putin si gata-i vinuuuu!
Asta-i reteta magica!
Posirca romaneasca sau vinul 2, cum spun taranii.
Beti pina va iese pe ochi si va mirati apoi de unde si diabetul
Simplu: de la ZAHAR!
Lauda ma gura ca ți oi da friptura.Au mai fost și alții care au muncit IT pe rupte dar nu au încăput din cauza ta.Tineretul nu poate sta la voi deoarece cum vezi caintroduce ceva nou te simți amenințat și i rozi pina ce pleacă singuri.Rusine sa ți fie!
Bai Baba Vanga, lasa goangele, ca ce spui tu nu-i vinul 2. Iar din drojdia de vin faci rachiu, nu vin.
Deci :
Vinul 1 este ce iese dupa ce dai strugurii prin zdrobitor si apoi prin teasc
Pentru vinul 2 scoti din teasc turtele de struguri, le pui in apa putina, daca vrei pui zahar, da putin, lasi cateva zile, pe urma dai din nou prin teasc.
Dupa care, daca nu esti patron, sau tampit, te opresti. Iei turtele din teasc si le dai pe aratura.
Vinul trebuie sa aibă aroma de busuioc, asa cum este numele, nu mure, zmeura…