Local

Lovitură de proporții în politica ieșeană. S-a decis lupta pentru Primăria Iașului. Toate detaliile din spatele deciziei care va da viitorul primar

Publicat: 20 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură de proporții în politica ieșeană. S-a decis lupta pentru Primăria Iașului. Toate detaliile din spatele deciziei care va da viitorul primar

Deputatul scandalagiu Marius Bodea a ieșit din cursa pentru Primăria municipiului Iași. Parlamentarul care s-a visat primar în 2016 în urma unui puci intern la PNL a cules ce a semănat la vremea respectivă. Bodea a recunoscut că actualul edil al orașului, Mihai Chirica, este mult mai bun decât el

Bătălia pentru cea mai importantă funcție din administrația ieșeană și-a consumat recent un nou episod. Cu câteva luni înainte de scrutinul electoral pentru alegerile locale, lucrurile în municipiul Iași încep să se așeze, iar cei care vor candida pentru Palatul Roznovanu și-au făcut planurile. De ieri este cert un lucru. Unul dintre cei care visau să ajungă în funcția de primar a fost și liberalul Marius Bodea.

Deputatul scandalagiu al Iașului a pierdut lupta pentru primărie, asta și după ce sondajele au arătat că nu va aduna nici 20 la sută din opțiunile electoratului. Bodea a cules ce a semănat în 2016, când a fost impus drept candidat la Primăria Iașului de către Alina Gorghiu, deși în organizația ieșeană s-au înscris la vremea respectivă alte opt persoane în competiția internă.
În urmă cu patru ani, Marius Bodea a fost impus taman de fosta conducere a PNL pentru Primăria Iașului, el fiind susținut puternic de Cristian Adomniței, fostul șef al CJ Iași, cercetat penal pentru fapte de corupție și în prezent.

A distrus filiala PNL Iași

La vremea respectivă, în competiția internă erau printre alții Eduard Boz, Marius Dangă, Dragomir Tomașeschi, Vasile Cotiugă, Teofil Bălteanu sau Adrian Bușoi. Marius Bodea nu se regăsea pe lista respectivă, însă a fost impus de la centru.

La patru ani distanță, activitatea sa aproape de zero în Parlamentul României a făcut ca și scorul său din sondaje să fie extrem de slab. Așa se face că acum, Marius Bodea, cu cei 18 la sută în sondaje, nu a reprezentat o opțiune viabilă pentru liberali la Primăria Iașului.

De altfel, de când a ajuns șef la municipiu, Bodea a provocat doar scandal printre membrii organizației. I-a dat afară pe cei care i s-au împotrivit, i-a trecut pe linie moartă pe cei care aveau un cuvânt de spus și s-a înconjurat numai pe personaje scandaloase și serviabile. De altfel, tot Bodea a fost cel care a alcătuit lista pentru Consiliul Local în baza unui criteriu de tot râsul, cine adună cele mai multe semnături de susținere.

Bodea a recunoscut că stă prost în sondaje

Sondajele făcute de filialele PNL și PSD l-au dat pe actualul edil Mihai Chirica cu mult peste Marius Bodea. Dacă deputatul are 17-18 procente în sondaje, Mihai Chirica este cotat cu o intenție de vot de circa 48 la sută. De altfel, Marius Bodea a recunoscut și că Mihai Chirica este cu mult mai bun decât el, de aceea edilul orașului este curtat de PNL.

„Justificarea ce stă în spatele acestei decizii politice a fost ca domnul Costel Alexe să își maximizeze șansele pentru câștigarea Consiliului Județean Iași, fructificând un potențial aport electoral suplimentar pe care i l-ar aduce candidatul Mihai Chirica și pentru a maximiza inclusiv scorul politic local. Pot înțelege realitatea unor astfel de calcule pragmatice, pentru a obține un scor politic”, a susținut Bodea.

Ce spune edilul Mihai Chirica

Mihai Chirica a arătat că a discutat cu reprezentanții formațiunilor politice și că va continua să lucreze pentru a implementa proiectele ieșenilor.

„În această perioadă, fiecare partid și-a terminat sondajele de opinie și analizele politice. Este firesc să apară discuții și propuneri politice. Mă bucur să constat că toate analizele sociologice pe municipiul Iași arată că există un grad mare de satisfacție al ieșenilor față de proiectele mele și ale Primăriei. În fiecare zi a mandatului de primar m-am considerat în primul rând primarul ieșenilor, indiferent de opțiunea politică personală a fiecărui cetățean. Proiectele Iașului sunt și trebuie să fie prioritatea mea și a oricărui partid politic responsabil, nu orgoliile politice personale.

De aceea, în mod constant, am fost partenerul Președintelui Klaus Iohannis, garantul statului de drept din România și al valorilor occidentale pe care le împărtășim cu toții. Președintele Klaus Iohannis a fost întotdeauna alături de Iași și de Moldova și a demonstrat că este un partener constant al proiectelor noastre. Este de datoria mea să mă gândesc la responsabilitățile politice și administrative cu care m-au investit ieșenii și să construim împreună o echipă puternică pe plan local, relevantă pe plan regional și respectată la nivel național. Drumul meu politic, creionat alături de ieșeni, va continua alături de Președintele Klaus Iohannis și de parteneri politici onorabili și profund atașați de valorile europene”, a menționat edilul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu