Sport

Lovitură de teatru în conflictul dintre Bogdan Planic și FCSB. Câți bani ar putea primi Gigi Becali. Sârbul avea clauză de 10 milioane de euro

Publicat: 13 mart. 2021
Gigi Becali și Bogdan Planic
Gigi Becali a cerut compensații de 10 milioane de euro, clauza de reziliere pe care Bogdan Planic o avea la FCSB

Conflictul dintre Bogdan Planic și FCSB s-ar putea încheia la finalul acestei luni. Presa din Israel susține că FIFA ar urma să decidă că Maccabi Haifa trebuie să plătească doar 180.000 de euro către FCSB. Gigi Becali a cerut compensații de 10 milioane de euro, clauza de reziliere pe care Planic o avea la FCSB

FIFA ar urma să anunțe la finalul lunii martie – începutul lunii aprilie decizia în plângerea depusă de FCSB împotriva lui Bogdan Planic, care a decis să rupă unilateral contractul. Veștile nu sunt însă tocmai bune pentru Gigi Becali. Presa din Israel susține că FCSB ar urma să primească o sumă compensatorie de doar 180.000 de euro, echivalentul salariului pe care Planic urma să-l câștige în ultimul an de contract. Gigi Becali a cerut însă compensații de 10 milioane de euro.

Într-un material publicat de Sport1, din Israel, un membru din departamentul juridic al lui Maccabi Haifa este optimist în ceea ce privește banii pe care ar trebui să-i plătească FCSB-ului. Acesta susține că, foarte probabil, FIFA va decide că FCSB trebuie să primească 180.000 de euro, salariul pe care Planic îl avea în ultimul an de contract.

Maccabi Haifa ar putea scăpa ușor și suma compensatorie pe care ar urma să o plătească la FCSB

Oficialul lui Maccabi Haifa spune că FCSB a făcut unele greșeli în relația cu Bogdan Planic, motiv pentru care nu va avea prea mult succes la FIFA. Printre ele, faptul că l-a exclus din lot și că i-a micșorat salariul. Drept urmare, Maccabi Haifa ar putea scăpa ușor și suma compensatorie pe care ar urma să o plătească ar fi de 180.000 de euro. Mult mai mică față de cele 10 milioane de euro solicitate de Gigi Becali.

„Steaua (n.r.- FCSB) a făcut câteva greșeli. Ei l-au exclus din lot, i-au plătit salariul minim și, potrivit regulilor FIFA, Planic avea dreptul să plece liber de contract. El însuși a deschis un proces împotriva lor. În prezent, există o procedură în curs de desfășurare, iar la sfârșitul acestei luni sau la începutul lunii aprilie este așteptată o decizie. Estimăm că hotărârea FIFA ne va obliga să plătim 180.000 de euro (n.r. către FCSB, reprezentând salariul pe care Planic îl avea în ultimul an de contract).

De asemenea, ne așteptam ca Becali să facă recurs la TAS, care se va judeca mai târziu. Trebuie să ținem cont și de coronavirus. Dacă nu ar fi existat coronavirus, întreaga hotărâre ar fi despre compensații financiare (n.r.- pe care Haifa ar fi trebuit să i le plătească FCSB-ului). Acesta este primul caz sau printre primele cazuri înaintat la FIFA ca urmare a pandemiei de coronavirus. Apărarea Stelei (n.r.- FCSB) s-a bazat pe asta”, a declarat un membru din departamentul juridica al lui Maccabi Haifa, citat de Sport1.

Cum a apărut conflictul între Bogdan Planic și FCSB

Fundașul sârb a decis în vară să rupă unilateral contractul cu FCSB, deși mai avea un an din înțelegere. Sfătuit de impresarul său, Bogdan Planic a luat această decizie după ce a fost trimis în șomaj tehnic, pe motiv că pandemia de coronavirus a afectat veniturile clubului.

Planic a considerat însă că Gigi Becali a încălcat termenii contractului și a decis astfel să rezilieze unilateral înțelegerea. Ulterior, fundașul în vârstă de 29 de ani a încercat să se transfere la mai multe echipe, dar a fost refuzat după ce Gigi Becali a anunțat că clubul care îl va legitima riscă să plătească o sumă compensatorie de 10 milioane de euro. În cele din urmă, după ce au studiat cu atenție dosarul, cei de la Maccabi Haifa au decis să-și asume riscul și să-l legitimeze. Imediat, cei de la FCSB au depus o plângere la FIFA prin care cer 10 milioane de euro de la Maccabi Haifa și de la jucător și o decizie urmează să se dea în maximum o lună.
Însă cei de la Maccabi Haifa sunt încrezători că vor avea câștig de cauză și nu vor fi obligați să plătească prea mulți bani către FCSB.

Adauga un comentariu