Sport

Bogdan Planic a plecat de la FCSB și este aproape să semneze cu o echipă de tradiție. Ce poate să împiedice mutarea

Publicat: 24 iul. 2020
Bogdan Planic a plecat de la FCSB și semnează cu o altă echipă
Bogdan Planic nici bine nu a plecat de la FCSB că și-a găsit deja echipă, AEK Atena urmând să fie destinația sârbului de 28 de ani.

Fundașul central Bogdan Planic a plecat de la FCSB și este aproape să semneze cu o echipă de tradiție. Planic a jucat la FCSB din august 2017, când a fost adus de la Vojvodina pentru 300.000 de euro

Bogdan Planic a plecat de la FCSB și este aproape să semneze cu o echipă de tradiție

Bogdan Planic  nici bine nu a plecat de la FCSB că și-a găsit deja echipă. AEK Atena ar urma să fie destinația sârbului de 28 de ani, însă nimic nu este semnat încă. Grecii au aflat de problemele fundașului cu FCSB () și încă nu sunt deciși să facă mutarea, potrivit sport.ro. AEK Atena este una dintre echipele de tradiție din Grecia, cu 12 titluri de campioană, 15 Cupe ale Greciei și 3 Supercupe ale Greciei. 1,8 milioane de euro este cota de piață a lui Planic, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt. Planic a jucat la FCSB din august 2017, când a fost adus de la Vojvodina pentru 300.000 de euro.

Bogdan Planic a plecat cu scandal de la FCSB

Mai exact, plecarea lui Planic de la FCSB îi poate crea probleme sârbului. Gigi Becali susține că echipa care îl va legitima pe Planic va trebui să achite celor de la FCSB 10 milioane de euro. Asta pentru că Planic și-a reziliat unilateral înțelegerea. Nemulțumirea sârbului a fost că nu a primit salariul întreg de la echipă pe perioada pandemiei de coronavirus, atunci când multe echipe au ales să-și trimită fotbaliștii în șomaj tehnic. La fel a făcut și Gigi Becali cu jucătorii săi, însă Planic n-a acceptat.

„Eu nu fac discuții cu fotbaliștii. Eu negociez contracte. Așa cum eu le respect, trebuie să le respecte și ei. Ceea ce se întâmplă acum cu FCSB este în dezavantajul lui. Situația e clară: ori iau eu zece milioane, ori se lasă el de fotbal. Dacă îl ia vreun club, eu iau zece milioane de la clubul ăla. Așa, dacă se lasă el, nu mai iau nimic”, a spus Becali. În acest sezon, Planic a bifat 30 de meciuri și o pasă de gol pentru FCSB în toate competițiile.

Gigi Becali, război total cu un jucător: „Aici nu ești pe tarlaua ta!”

Gigi Becali a anunțat că disciplina va deveni noul cuvânt-cheie de la FCSB după preluarea echipei de către noul staff tehnic, format din Toni Petrea, Thomas Neubert și Mihai Pintilii.  Patronul celor de la FCSB nici nu vrea să audă de vreun acord cu Bogdan Planic, fotbalist care a plecat de la FCSB în această vară.

„Eu le-am zis clar jucătorilor că din acest moment voi da milităria jos din pod, iar jucători de genul lui Planic, mă refer la de-ăștia care rup contractele când vor mușchii lor, îi voi zbura direct. La mine nu te afli pe tarlaua ta de acasă și pleci când te taie pe tine capul. Eu am simțit că este ceva în neregulă cu acest Planic încă din prima clipă când a dat ochii cu Argăseală și nu am semnat de la început contractul. Noroc cu Vali, că știe bine regulamentele că altfel ne ardeam singuri atunci, în 2017. El voia să semneze cu noi, dar dacă semnam din prima cu el, ne alegeam cu mari probleme cu aia de la Vojvodina. Știe bine domnul Planic despre ce vorbesc eu, nu are rost să mai intru acum în detalii. Vreau să-l întrebați dacă a semnat din prima contractul cu noi?”, a spus Becali, pentru ProSport.

Bogdan Planic nu s-a mai prezentat la antrenamentele celor de la FCSB și a cerut rezilierea contractului, din cauza neprimirii salariului integral în perioada de stare de urgență din România. Emilian Hulubei, președintele AFAN, a anunțat că sunt șanse mari ca situația lui Bogdan Planic să ajungă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde șansele de câștig ar fi de 50% pentru fiecare parte.

 

Adauga un comentariu