Actualitate

Lovitură dură pe care cei din USR-PLUS le-o pregătește celor de la PNL! S-ar putea alia cu PSD pentru mărirea alocațiilor – SURSE

Publicat: 14 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură dură pe care cei din USR-PLUS le-o pregătește celor de la PNL S-ar putea alia cu PSD pentru mărirea alocațiilor - SURSE
Pe rețelele de socializare a fost postată o listă cu numerele de telefon ale parlamentarilor care susțin certificatul verde

Scena politică din România se află în plin război din cauza neînţelegerilor dintre cei din PNL și USR-PLUS. De altfel, în Parlament există deja o moţiune de cenzură pentru a da jos Guvernul Cîțu. Unele surse politice au explicat faptul că cei din USR-PLUS vor vota alături de PSD în Comisia Buget-Finanțe proiectul de majorare a alocațiilor.

Pe de altă parte, tot la capitolul lovituri este şi încercarea Ancăi Dragu și a lui Ludovic Orban de a convoca plenul reunit al Parlamentului pentru a vota moţiunea de cenzură.

USR-PLUS ar putea să voteze alături de PSD mărirea alocațiilor

În Comisia de Buget-Finanțe există un proiect de lege iniţiat de PSD prin care se prevede mărirea alocațiilor la suma de 600 de lei. Sursele politice au declarat faptul că cei din USR-PLUS sunt pregătiţi să voteze cot la cot cu social democraţii pentru a lovi în Guvernul condus de PNL și de premierul Florin Cîțu.

Pe de altă parte, tot cei din USR-PLUS ar fi dispuşi să voteze un al proiect de lege ce prevede reducerea TVA la lemnele de foc pentru populație de la 19% la 5%,

Florin Cîțu vrea să se împace cu cei din USR-PLUS

Totuşi, premierul ar fi revenit la sentimente mai bune și speră la o împăcare cu cei din USR-PLUS. Florin Cîțu este dispus să-i primească pe miniştrii demisionari în Guvern doar cu două excepţii, Stelian Ion și Vlad Voiculescu.

Pentru că situaţia este una nu tocmai fericită, premierul ia în calcul şi renunţarea la funcţia pe care o are. În schimbul numirii unui nou premier din PNL, Florin Cîțu este dispus să demisioneze.

În schimbul ministerelor pe care le-au avut până când au ieșit de la guvernare, cei de la USR PLUS ar trebui să revină în alianța cu PNL și UDMR, oferind susținere unui nou Guvern, chiar și cu un alt premier PNL. Nu este de acord, de asemenea, nici ca PNL să cedeze funcția de premier pentru USR PLUS, așa cum susținea Dacian Cioloș, lider al PLUS.

Pe de altă parte, cei de la USR PLUS nu sunt dispuși să accepte modificări de portofoliu, însă se pare că sunt dispuși la o negociere cu PNL, chiar dacă în termeni mai duri, din câte se pare, conform surselor menționate la începutul articolului.

Anca Dragu încearcă să convoace plenul reunit al Parlamentului pentru moţiunea de cenzură

Pe de altă parte, șefa Senatului României a declarat recent că împreună cu Ludovic Orban încearcă să convoace ședința plenului reunit al Parlamentului pentru votarea moţiunii de cenzură. De altfel, moţiunea de cenzură a fost citită săptămâna trecută în Parlamentul României, dar cu un scandal de proporţii pentru că Florin Roman a refuzat să cedeze scaunul de președinte al ședinței:

”Este pe de o parte decizia Birourilor Permanente reunite, dar și președinții Camerelor pot convoca plenul. Încercăm să facem această convocare, desigur, pentru că trebuie să ne asigurăm că moțiunea de cenzură își urmează parcursul constituțional. Avem un dialog (cu Ludovic Orban-n.r.), a fost solicitarea de altfel a liderilor de grup în ședința de săptămâna trecută, pentru convocarea plenului săptămâna aceasta, pentru dezbatere și vot”. a declarat Anca Dragul șefa Senatului României.

Adauga un comentariu