Local

Lovitura lui Răzvan Burleanu pentru patronii din Liga I: câte echipe va avea prima divizie din sezonul 2021-2022!

Publicat: 20 feb. 2020

Conducerea Federației Române de Fotbal a comandat unei firme olandeze să realizeze un studiu asupra campionatului Ligii 1, iar specialiștii batavi i-au transmis lui Răzvan Burleanu că Liga 1 ar fi mult mai puternică în condițiile în care prima divizie ar fi formată din 16 echipe. În plus, campionatul respectiv ar urma să nu se mai dispute cu play-off și play-out, așa cum se întâmplă acum.
Proiectul a avansat și acum a fost finalizat. Din câte se pare, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, dorește ca schimbarea numărului de echipe în Liga 1 să se întâmple din campionatul 2021-2022. Această variantă se va discuta în următoarea ședință, de peste o lună. În sezonul competițional respectiv, din Liga 2 în Liga 1 vor promova patru formații, iar Liga 2 urmează să fie formată din două serii.

Un impediment important este cel legat de drepturile TV

În acest context, este de urmărit care va fi și poziția oficială a Ligii Profesioniste de Fotbal, fiind cunoscut faptul că Gino Iorgulescu nu a fost și se pare că nu este nici acum de acord cu schimbarea actualului sistem competițional. În ultimii trei ani, Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a tot încercat schimbarea actualului sistem, dar nu s-a putut baza pe LPF. Principalul motiv este readucerea cât mai rapidă a echipelor de tradiție în primul eșalon!

Lucrurile s-au schimbat la nivelul percepției generale și lucrurile vor fi analizate mult mai bine și de către oamenii lui Iorgulescu. Nu este exclus ca, în cele din urmă, această variantă să fie îmbrățișată de ambele foruri ale fotbalului românesc, dar există și obstacole. Un impediment important este cel legat de drepturile TV, deoarece numărul total de meciuri va fi diferit.

Adauga un comentariu