Local

Lovitură năprasnică pentru verosul afacerist Cristian Stanciu! O ilegalitate flagrantă a acestuia, oprită de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Iași

Publicat: 04 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură năprasnică pentru verosul afacerist Cristian Stanciu O ilegalitate flagrantă a acestuia oprită de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Iași
O ilegalitate flagrantă a verosului afacerist Cristian Stanciu, oprită de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Iași

O ilegalitate flagrantă a verosului afacerist Cristian Stanciu, oprită de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Iași (CZMI). Proiectul Fundației Ecologice Green (FEG) pe care o cârmuiește Cristian Stanciu legată de construirea unor spații de cazare conform PUZ aprobat prin „HCL nr. 473/29.12.2011”, obiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) propus de către FEG pe str. Cloșca 16A a întâmpinat probleme.

Comisia a solicitat o serie de explicații în ceea ce privește proiectul. Acest fapt reliefează modul dubios, lipsa de profesionalism și nerespectarea legislației prin care Stanciu alege să construiască în oraș, chiar dacă este vorba de monumente istorice.

Afaceristul Cristian Stanciu își bate joc de orașul Iași

Cunoscuți prin faptul că pun mâna pe clădirile și terenurile din zonele importante ale orașului, membrii familiei Stanciu obișnuiesc să nu investească mai nimic în modernizarea clădirilor, dar nici măcar în igienizarea și curățarea lor. Unul dintre cele mai bune exemple este proprietatea aflată la doi pași de Piața Unirii, aici fiind o clădire lăsată în paragină care ar fi una de patrimoniu.

Aproape singura proprietate rămasă neîngrijită, plină de bălării și gunoaie, este cea situată pe strada Cloșca nr. 16A din municipiul Iași, clădirea fiind deținută în mare parte tot de companiile controlate de clanul Stanciu, în special prin FEG. Acesta ar fi imobilul unde a locuit poetul George Lesnea, iar acum a fost distrus într-o manieră brutală, asta mai ales din indiferența proprietarilor. De precizat faptul că mai multe grupuri de muncitori au intervenit la casa considerată de patrimoniu, ca și cum ar fi un șantier normal.

Au trecut deja mulți ani de când mai toate proprietățile aflate, fie ele clădiri sau spații verzi publice sau private, în zona zero a orașului, au fost amenajate și curățate. Asta cu excepția terenului administrat de firmele controlate de clanul pesedist Stanciu. Cristian Stanciu spunea în urmă cu mai mult timp că nu a făcut curat și nici măcar nu a măturat pe terenul pentru că era în proces.

Adauga un comentariu