Business în România

Lovitură pe piața criptomonedelor! Fostul director al Binance a fost condamnat la închisoare!

Publicat: 02 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură pe piața criptomonedelor Fostul director al Binance a fost condamnat la închisoare
Fostul director al Binance a fost condamnat la închisoare

Fostul director al Binance a fost condamnat la închisoare. Changpeng Zhao, fostul director executiv al Binance, a primit o condamnare de patru luni de închisoare de la judecătorul districtual american Richard Jones din Seattle.

Changpeng Zhao a pledat vinovat de încălcarea legilor americane împotriva spălării de bani la cea mai mare bursă de criptomonede din lume.

Fostul director al Binance a fost condamnat la închisoare!

Fostul director executiv al Binance, Changpeng Zhao, a fost considerat cândva cea mai puternică figură din industria criptomonedelor. Cunoscut sub numele de „CZ”, acesta a fost al doilea mare șef din industria criptografică care este condamnat la închisoare.

Sentința impusă de judecătorul districtual american Richard Jones din Seattle a fost redusă semnificativ de la cei trei ani ceruți de procurori și mai mică decât pedeapsa maximă de 1 an și jumătate recomandată de orientările federale. Pedeapsa este cu mult mai mică decât cei 25 de ani de închisoare pe care Sam Bankman-Fried i-a primit în martie pentru că a furat 8 miliarde de dolari de la clienții bursei sale FTX, aflată acum în faliment. Bankman-Fried a făcut apel împotriva condamnării și sentinței, transmite Reuters.

Totuși, procurorii s-au bucurat de rezultatul a ceea ce a fost o investigație de ani de zile asupra Binance și a lui Zhao, un miliardar care trăia în Emiratele Arabe Unite, în afara razei de acțiune a SUA.

„Aceasta a fost o zi memorabilă. Încarcerarea a fost esențială în acest caz și suntem mulțumiți de rezultat”, a declarat procurorul american Tessa Gorman reporterilor în fața tribunalului.

Înainte de a pronunța sentința, Jones i-a reproșat lui Zhao că a făcut din creșterea și profitabilitatea Binance o prioritate mai mare decât respectarea legilor americane.

„Ați avut mijloacele, capacitățile financiare și puterea de a vă asigura că fiecare regulament e respectat, așa că ați eșuat în fața acestei oportunități”, a spus el.

Procurorii au acuzat că Binance a folosit un model de „Vest Sălbatic”

Zhao a purtat un costum albastru marin și o cravată în sala de judecată, în prezența mamei sale și a altor câtorva membri ai familiei. Avocații apărării solicitaseră eliberarea condiționată.

Procurorii au declarat că Binance a folosit un model de „Vest Sălbatic” care a salutat infractorii și nu a raportat peste 100.000 de tranzacții suspecte cu grupuri teroriste desemnate, inclusiv Hamas, al-Qaeda și Statul Islamic.

De asemenea, au spus că bursa lui Zhao a sprijinit vânzarea de materiale despre abuzuri asupra copiilor și a primit o mare parte din veniturile obținute din ransomware.

Binance a fost de acord cu o sancțiune de 4,32 miliarde de dolari, iar Zhao a plătit o amendă penală de 50 de milioane de dolari, plus 50 de milioane de dolari către Comisia americană de tranzacționare a contractelor futures pe mărfuri (U.S. Commodity Futures Trading Commission).

„Îmi pare rău! Cred că primul pas pentru asumarea responsabilității este să recunoaștem pe deplin greșelile. În acest caz, nu am reușit să implementez un program adecvat împotriva spălării banilor … Îmi dau seama acum de gravitatea acestei greșeli”, a spus Zhao înainte de a fi condamnat.

Changpeng Zhao se va preda voluntar pentru a-și ispăși pedeapsa, cel mai probabil la un centru de detenție din apropierea Aeroportului Internațional Seattle-Tacoma, după ce fostul director al Binance a fost condamnat la închisoare.

Adauga un comentariu