National

Lovitură pe piața produselor lactate! Un produs a devenit marcă protejată

Publicat: 16 oct. 2019

Lovitură pe piața produselor lactate! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat miercuri decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate pentru produsul ”Telemea de Sibiu”.

Lovitura pe piaţa de produse din România, şi nu numai. Un important şi tradiţional produs românesc a devenit produs protejat. Acest succes înregistrat de ”Telemea de Sibiu” este unul răsunător, mai ales ca acest produs a fost recunoscut în întreaga europă. Ministerul Agriculturii a anunţat că produsul românesc a fost deja trecut în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Ce beneficii sunt aduse prin aceasta numire
Odată obţinut statutul de produs protejat, Telemeaua de Sibiu va putea fi produsă doar de către cei ce sunt autorizaţi. La rafturile magazinelor va apărea şi în logo special. Eforturile Ministerului Justiţiei vin în contextul luptei impotrica producătorilor care falsifica produsele lactate.

Lovitură pe piața produselor lactate! Ce fel de brânză este Telemeaua de Sibiu
Telemeaua de sibiu este o brânză făcută din lapte de oaie crud şi proaspăt mult, este o brânză semi-tare.
Comercializarea ei se poate face proaspătă, sau matura. Menţionăm că perioada de maturitate este de minim 21 de zile. Laptele provine de la animale crescute în zonele geografică aferente numelui, hrănite pe păşune.

România deține șapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană: Magiun de prune Topoloveni – IGP (2011), Salam de Sibiu – IGP (2016), Novac afumat din Ţara Bârsei -IGP (2017), Scrumbie de Dunăre afumată – IGP (2018), Cârnați de Pleșcoi(2019) și Telemea de Ibănești Denumire de Origine Protejată (2016), Telemea de Sibiu – Indicație Geografică Protejată.loading...

Adauga un comentariu