Local

Lovitură pentru firma Eky Sam SRL. A pierdut printre degete o afacere de 15 milioane lei din județul Iași

Publicat: 07 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lovitură pentru firma Eky Sam SRL. A pierdut printre degete o afacere de 15 milioane lei din județul Iași
Firma Eky Sam SRL, patronată de Ioan Echimov, a pierdut o contestație la CNSC pentru o licitație de 15 milioane lei

Firma Eky Sam SRL, patronată de controversatul Ioan Echimov, a pierdut o afacere de circa 15 milioane de lei. Asfaltatorul a contestat o licitație derulată prin Compania Națională de Investiții SA în comuna Mironeasa, însă nu a avut câștig de cauză. Localitatea din județul Iași a rămas cu drumurile distruse din cauza precipitațiilor

Unul dintre asfaltatorii din județul Iași a pierdut printre degete un contract de circa 15 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor comunale afectate de calamități din localitatea Mironeasa. Contractul este derulat prin Compania Națională de Investiții (CNI) SA, iar comuna Mironeasa este beneficiarul lucrării. Procedura a fost atribuită asocierii Soragmin SRL – Transmis SRL Murgeni, însă a fost contestată de Eky Sam SRL din Târgu Frumos, patronată de  Ioan Echimov.

Firma Eky Sam SRL a pierdut o afacere de 15 milioane lei

Cei de la Eky Sam SRL au cerut Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) anularea deciziei prin care oferta sa a fost declarată necâștigătoare, respectiv anularea adresei de comunicare privind rezultatul procedurii nr. 5820L/30.03.2022.

Firma lui Ioan Echimov a mai cerut anularea raportului procedurii prin care a fost declarată admisibilă oferta depusă de Asocierea Soragmin SRL – Transmir SRL Murgeni, ofertă clasată pe locul I, precum și a tuturor actelor subsecvente emise. În plus, contestatorul a cerut obligarea CNI SA să reia procedura de atribuire prin reevaluarea ofertelor prezentate și stabilirea ofertei câștigătoare cu respectarea documentației de atribuire și a legislației aplicabile privind achizițiile publice.

Un munte de bani pentru drumurile din comuna Mironeasa

În cele din urmă, CNSC a respins contestația celor de la Eky Sam SRL, astfel încât procedura poate fi derulată cu asocierea câștigătoare. La finalul anului trecut, Guvernul a alocat circa 15 milioane lei  pentru modernizare drumurilor de interes local din comuna Mironeasa, vizate fiind drumurile rămase neasfaltate. Durata contractului după atribuire este de 4 ani, respectiv 12 luni pentru execuție și 36 de luni perioada de garanție. Recent, CNI a alocat un milion de euro și la comuna Țigănași pentru reabilitarea unor drumuri afectate de inundațiile din ultima perioadă.

Firmă cu lipici la banii publici din Iași

Firma Eky Sam SRL este una dintre cele mai controversate societăți care se ocupă de asfaltarea drumurilor din județul Iași. De exemplu, societatea respectivă a prins numai în ultimii ani contracte de zeci de milioane de euro de la Consiliul Județean Iași pentru asfaltarea unor drumuri, dar și pentru deszăpezirea arterelor din Iași. De această dată, firma Eky Sam SRL a  pierdut o afacere de 15 milioane lei, decizia CNSC fiind una fără echivoc.

Adauga un comentariu