Sport

LPF a anunțat că MTS dorește meciuri-test pentru Euro 2020. Când ar putea reveni spectatorii și la partidele din Liga I

Publicat: 29 apr. 2021
Justin Ștefan
Secretarul general al LPF, Justin Ștefan a precizat că se poate vorbi de revenirea spectatorilor pe stadioane abia din luna iulie în Liga 1, odată cu începerea sezonului 2021/2022.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a declarat marți, într-o conferință de presă, că Ministerul Tineretului și Sporturilor dorește meciuri-test cu spectatori înaintea Euro 2020. Justin Ștefan a precizat că se poate vorbi de revenirea spectatorilor pe stadioane abia din luna iulie în Liga 1, odată cu începerea sezonului 2021/2022. Însă, meciurile-test, solicitate de MTS, s-ar putea organiza înaintea Campionatului European, competiție la care Arena Națională găzduiește patru partide.

Când ar putea reveni spectatorii la partidele din Liga I

Meciurile-test ar fi organizate pe finalul play-off-ului și al play-out-ului.

„După intervenția domnului Novak, care a comunicat că și-ar dori un număr de meciuri-test pentru Euro-2020, ne-am manifestat intenția de a sprijini această idee spre finalul play-off-ului, respectiv play-out-ului. Ne-am dori foarte mult să avem o dată certă pentru revenirea fanilor, există o anumită presiune și eu sunt sigur că o dată clară i-ar încuraja. Cu siguranță că vom putea vorbi de spectatori începând cu iulie 2021, în momentul în care se va relua sezonul următor. În sezonul acesta, dacă vor exista meciuri, vor fi doar niște meciuri-test, fix pe regulile de la Euro 2020 (n.r. – cu 25% capacitate ocupată), cu testare rapidă, corturi de testare. Nu am înțeles dacă își dorește ca meciurile să fie pe Arena Națională, pentru că atunci s-ar limita foarte mult numărul de echipe care ar face parte din acest test.

Dacă se dorește testare pe Arena Națională, probabil că va trebui să se joace acolo. Dar pentru fani, cred că un mesaj corect ar fi acela că șanse mari pentru revenirea pe stadion este începând cu iulie 2021, respectiv începutul sezonului viitor. Anglia și alte țări din Europa vor seta un trend care îi va ajuta și pe guvernanții noștri să ia o decizie cât mai repede. Așteptăm să ne transmită mai clar ce-și dorește de la noi și cu siguranță le vom acorda tot sprijinul pentru a organiza în cele mai bune condiții Euro-2020 la București. Ar fi de evitat o discriminare (n.r. – ca numai anumite echipe să beneficieze de susținearea fanilor), dar trebuie să ni se transmită mai clar ce se dorește de la noi și în funcție de asta vedem mai departe ce facem”, a spus Justin Ștefan.

Adauga un comentariu