Eveniment-Social

Lucrări de zeci de milioane de euro la Spitalul de Copii din Iași

Publicat: 22 oct. 2019

În această perioadă, Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași este în plin proces de reabilitare și modernizare. Echipele de constructori lucrează în prezent la etajele șase, șapte și opt ale primului tronson și la acoperiș. Activitatea medicală a fost relocată, iar muncitorii au scos faianța, au curățat tencuiala, plafonul și podeaua. Tâmplăria va fi schimbată, iar mobilierul medical vechi va fi înlocuit cu unul modern, de ultimă generație. Paturile și dulapurile care sunt în stare bună vor fi donate unor cabinete medicale din mediul rural.
Acolo unde se impune, conform proiectului, se fac modificări la compartimentarea spațiului, astfel încât, la final, încăperile să fie conform normelor în vigoare și să ofere condiții propice desfășurării activității medicale.
Pe același tronson de lucru s-au eliberat saloanele și cabinetele de la etajele patru și cinci. Constructorul va efectua lucrări de refacere a infrastructurii, izolare termică a fațadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planșeului peste subsolul neîncălzit.
Cele trei corpuri componente ale imobilului dat în folosință în anul 1970 au o suprafață utilă de 18.668,38 mp. Proiectul privind modernizarea unității medicale este finanțat cu fonduri europene. Lucrarea are o valoare de 27 de milioane de euroloading...

Adauga un comentariu