Local

Lucrări pe strada Lascăr Catargi. Circulația este blocată pe un sens de mers – FOTO

Publicat: 22 iul. 2020
ALT=
Lucrări pe strada Lascăr Catargi. Circulația este blocată pe un sens de mers - FOTO

Lucrările desfășurate de angajații E-On pe strada Lascăr Catargi au dus la blocarea circulației pe un sens de mers.

Lucrări pe strada Lascăr Catargi: Șoferii, obligați să circule doar pe un sens

Conducătorii auto care tranzitează zona sunt nevoiți să circule doar pe un sens de mers.

Probleme pe strdaa Pădurii din cauza lucrărilor

Lucrările din strada Pădurii la modernizarea liniilor de tramvai au ajuns un adevărat blestem pentru locuitorii din zonă. Firma Conest SA, condusă de directorul Irinel Tofan, a făcut ca locuințele ieșenilor din zona aflată în municipiul Iași să se crape văzând cu ochii. Problema oamenilor din strada Pădurii este una de 20 de ani, însă actualul proiect de reabilitare a ajuns să le facă mai mult rău. „Nu am avut cu cine discuta. De 20 ani e la fel, iar acum parcă lucrurile sunt mai grave. Noi nu ajungem nicăieri pentru că după zgomotul făcut de șantier, vom avea de tras și din cauza tramvaielor care vor circula cu viteză mare”, a spus Tinca Ungureanu, locuitor din strada Pădurii.

Dezastru pentru zeci de ieșeni din cauza unor lucrări din strada Pădurii la modernizarea liniilor de tramvai. Răbdarea oamenilor a ajuns la limită după ce pereții exteriori ai locuințelor s-au crăpat. Lucrările sunt executate de firma Conest SA, condusă de directorul Irinel Tofan, și firma Mari Vila și au început de câteva săptămâni. Problema oamenilor a apărut acum mai mulți ani, însă s-a accentuat în ultima perioadă odată cu începerea lucrărilor de modernizare a tronsonului de tramvai de 614 metri, care leagă zona Cinci Drumuri de Tătărași. Locuitorii din strada Pădurii s-au trezit cu locuințele crăpate, unii fiind nevoiți să-și pună bârne sprijinite pe perete pentru a nu risca să cadă casa peste ei.

Lucrările din strada Pădurii sunt făcute de firma Conest SA. Casele din zonă se crapă zilnic

Oamenii arată că lucrările din strada Pădurii din municipiul Iași au accentuat problema pe care o au de ani buni. Unul din locatarii zonei, Tinca Ungureanu, locuiește pe strada respectivă din 1977. Nici marele cutremur de acum 43 ani nu a provocat atâtea pagube la casa respectivă, cât au făcut-o tramvaiele care au trecut zilnic pe acolo. În plus, lucrările actuale făcute de firma Conest SA au contribuit și mai mult la distrugerea sistematică a locuințelor.

„Nu am avut cu cine discuta. De 20 ani e la fel, iar acum parcă lucrurile sunt mai grave. Noi nu ajungem nicăieri pentru că după zgomotul făcut de șantier, vom avea de tras și din cauza tramvaielor care vor circula cu viteză mare”, a spus Tinca Ungureanu, locuitor din strada Pădurii.

Bătaie de joc pe milioane lei. Firma Conest SA lucrează în reluare pe șantierele din municipiul Iași

Lucrările din strada Pădurii fac parte dintr-un proiect ce cuprinde trei tronsoane. Este vorba de Cinci Drumuri- strada Pădurii- strada Nicoriță, tronsonul Piața Podu Roș- intersecție cu bulevardul Primăverii și tronsonul bulevardul Virgil Săhleanu- intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora, precum și achiziționarea a cinci tramvaie. Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea sa totală este de 114,3 milioane lei.

„Crăpăturile s-au accentuat în ultima perioadă. Am pus și bârne la casă, să nu riscăm nimic. Am izolat locuința și pe exterior nu se mai văd crăpăturile. Dar în interior, fiecare cameră este afectată. Nu am găsit înțelegere nicăieri, deși am fost peste tot, până și la Primăria Iași. Până la demararea lucrărilor aveam de tras cu tramvaiele care circulau cu viteză. Am cerut celor de la CTP să ia în calcul reducerea vitezei, au promis că vor rezolva și nu s-a întâmplat nimic. Aici este însă o pantă foarte abruptă. Acum avem problema cu șantierul care duce iar la crăparea pereților”, a mai spus Tinca Ungureanu.

Calvar pentru locuitorii din zona centrală a municipiului Iași. Firma Conest SA fuge de răspundere

Pentru locuitorii din zonă nu a fost suficient faptul că în ultimii 20 de ani circulația tramvaielor le-a dat viața peste cap. Lucrările demarate acum câteva săptămâni de firma Conest SA i-au adus la capătul răbdării. Crăpăturile s-au accentuat, iar lucrările din strada Pădurii par că au devenit un real blestem.

„Când am cumpărat casa în 1977, nu avea decât o crăpătură mică într-un colț din camera de la stradă. Eu sunt al treilea proprietar al casei, actele fiind de prin 1920. Suntem patru persoane în casă acum. De la tramvaiele mari care au intrat pe această stradă prin 2000 și care au dus la multe alte crăpături și trepidații, am ajuns acum să ne temem și din cauza lucrărilor. Am reparat casa de multe ori, am izolat locuința, acum i-am pus bârne de sprijin. Sper să nu ne trezim cu ceva mai rău”, a mai povestit femeia.

Contactat telefonic de reporterii BUNĂ ZIUA IAȘI, Irinel George Tofan, directorul firmei Conest SA, a pasat responsabilitatea situației în ciuda lucrurior evidente. „Vă rog să contactați beneficiarul (Primăria Iași) pentru a vă da declarații”, a spus Irinel George Tofan, ocupat mai mult să obțină PUZ-uri de pe la Primărie, decât să se ocupe de bunul mers al lucrărilor.

Comentarii
  • Acum 8 /9 ani cand a fost reabilitat Lascar Catargi , strada a stat decopertata mai mult de 6 luni.Apa vital, e on energie electrica au intervenit si au facut modificarile necesare in subteran. Stapanii de la gaze, care ucid profesori universitari, nu s au aratat atunci. In scimb , dupa ce strada a fost asfaltata au inceput, bineinteles, sa o gaureasca. In cei aprox 8 ani scursi, zeii de la gaze au facut in total, peste 43 de gauri, cele mai multe pe sensul de urcare. CRED CA ATUNCI CAND ITI BATI JOC IN ASEMENEA MANIARA DE UN BUN PUBLIC, CONSTRUIT DIN IMPOZITELE IESENILOR, DIN PUNCT DE VEDERE AL LEGII, SE CHEAMA DISTRUGERE. Poate Primaria are ceva de spus? Nr de gauri se poate verifica usor> daca mergi in sensul de urcare se pot numara carpelile din asfalt!!!

Adauga un comentariu