Economic Local

Lucrările avansează cu viteză la calea de rulare a tramvaielor pe Tudor Vladimirescu. Circulația este blocată parțial – FOTO

Publicat: 08 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Proiectul de modernizare a infrastructurii de tramvai din zona Bulevardului Tudor Vladimirescu se derulează pe repede înainte. Zeci de muncitori lucrează zilnic la decapări, la montarea noii căi de rulare a tramvaielor și refacerea carosabilului. Două benzi ale bulevardului Tudor Vladimirescu, mai precis cele pe care erau liniile de tramvai, au fost închise complet între Bucșinescu și CET. De asemenea, banda de circulație dinspre Bucșinescu către Tudor Vladimirescu a fost închisă total traficului auto, care se desfășoară cu dificultate în această zonă.
Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni și cuprinde execuția lucrărilor de construcții și instalații aferente liniei de tramvai intersecție Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului (lungime: 2.444 metri – cale simplă de rulare), reabilitarea podului Tudor Vladimirescu și construirea a două stații de tramvai.

Au fost deviate traseele care circulă prin Tudor Vladimirescu

Pe lângă restricțiile impuse traficului auto, lucrările în cadrul proiectului de reabilitare a infrastructurii de tramvai aduc schimbări și în circulația mijloacelor de transport public. Astfel, sunt impuse restricții de circulație a autovehiculelor pe tronsonul cuprins între Bucșinescu – CET, pe sensul de mers către CET, traseele 42, 43, 46 și 47 vor fi deviate.
În prezent, sensul de mers CET – Bucșinescu nu este afectat. Din Târgu-Cucu, pe sensul de mers către CUG I, traseele de autobuz au următorul parcurs: Târgu-Cucu – Bd. A. Panu – Podu Roș – Bd. Socola – Casa Sindicatelor – Frigorifer – Continental – CUG I.
De asemenea, din Târgu-Cucu, pe sensul de mers către Bucium, traseul va avea următorul parcurs: Târgu-Cucu – Bd. A. Panu – Podu Roș – Bd. Socola – Casa Sindicatelor – Frigorifer – Centrofarm – Bucium. De asemenea, în ceea ce privește traseul 47, pe sensul de mers către Dacia, de la Spitalul „Sf. Maria”, acesta are următorul parcurs: Spitalul „Sf. Maria” – Elena Doamna – Str. A. Panu – Podu Roș – Pasaj Nicolina – Policlinica Recuperare – Dacia.

Adauga un comentariu