Titlurile zilei

Lucrările de la liniile de tramvai au dat peste cap traficul din Canta! Șoferii au căutat disperați alternative pentru a scăpa de aglomerație – FOTO/VIDEO

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 12 Comentarii
Lucrările de la liniile de tramvai au dat peste cap traficul din Canta Șoferii au căutat disperați alternative pentru a scăpa de aglomerație - FOTOVIDEO
Reparațiile vor dura timp de câteva săptămâni

Au reînceput lucrările de la liniile de tramvai din Canta, iar șoferii sunt nemulțumiți de faptul că traficul a fost îngreunat. Totuși, asfaltările sunt abia la început, iar conducătorii auto vor trebui să suporte aglomerația pentru câteva săptămâni

Până la sărbătorile pascale, a fost finalizat primul tronson, de la fosta Billa până la intersecția Moara de Foc. Ieri dimineață, au început lucrările pe cel de-al doilea, spre rondul din Canta, iar mașinile au stat în coloană din prima zi, având doar o bandă disponibilă pentru a circula. Șoferii mașinilor de mare tonaj sunt nevoiți să tranziteze strada Canta pentru a ieși din oraș.

Lucrările de asfaltare au îngreunat traficul din Canta

Deși nu era oră de vârf, pe strada Canta, pe sensul de mers spre gară, se formau coloane de autovehicule, în special mașini de mare tonaj. Problema a apărut din cauză că la liniile de tramvai se toarnă asfalt. Într-adevăr, legea nu le permite șoferilor să circule peste liniile de tramvai, însă din cauza faptului că prima bandă e blocată de mașini parcate sunt forțați să meargă pe aceasta.

„Fac naveta din Valea Lupului, iar după sărbătorile de Paște, când am revenit la muncă, am luat-o pe ruta pe unde mergeam de obicei. Mare greșeală am făcut, deoarece nu știam că au început să lucreze la linia de tramvai din nou, ne mai rămâne o bandă pe unde să circulăm, iar inevitabil se formează coloane de mașini. Problema este că trebuie să trec pe la Gară ca să ajung la muncă, deci trebuie să găsesc o alternativă prin Păcurari acum, însă și zona asta se va aglomera și mai tare. Șoferii trebuie să se ferească să mai treacă pe aici, dacă nu vor să piardă 20-30 de minute pentru 2 kilometri. Mai rău este de șoferii cu TIR-uri, că sunt obligați să circule pe aici, nu au de ales”, a spus Valentin, un șofer din Iași.

Șoferii mai au de așteptat

Conform celor de la CTP Iași, lucrările vor fi finalizate abia la sfârșitul lunii mai, asta în cazul în care nu vor fi probleme. Astfel, ieșenii vor trebui să suporte deranjul și să se gândească la rute ocolitoare pentru a merge spre locul de muncă sau spre casă. De asemenea, nici tramvaiul de pe ruta 7 nu va circula în anumite zile până în Canta.

„Lucrările vor fi făcute până la rondul de la Canta. În funcție de specificul lucrărilor, tramvaiele de pe traseul 7 vor circula doar până la gară, iar de acolo călătorii vor putea merge cu autobuzele spre Canta. Preconizăm că undeva în maxim 3 săptămâni vom finaliza lucrările, depinde și de vreme”, a transmis Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Lucrările de pe strada Canta au aglomerat traficul din zonă, iar șoferii vor mai avea de așteptat cel puțin 3 săptămâni până când situația va reveni la normal.

Comentarii
  • Se lucrează pe naiba, au pus jaloane și gata, nu-i mai vezi, ieri la ora 13.00 nu mai era nici un muncitor. Au sarcină să o întindă pe toată perioada campaniei electorale.

  • Disperati? Calmi, sa mearga pina la Decathlon sau unul dintre magazinele specializate de biciclete din Iasi si rezolva.

  • daca traia nea Nicu era gata in 3 zile toata linia de reabilitat de la Gara pana la rond Canta. azi o lalaie mult si bine 3-4 muncitori 1 an de zile.

  • Astăzi și ieri nu s-a lucrat deloc pe Canta, mâine e weekend, Chirica efectiv își bate joc de ieșeni. La ce naiba au mai pus parapeții ăia ca să încurce circulația dacă nu se lucrează?

  • Alupigus chirica,botez restul sclavetilor din pmi impreuna cu toti “iesenii “ care i-ati votat pe astia .

    Bine ca platim taxe peste taxe ca sa avem masini ,ca infrastructura e doar in proiecte inainte de alegeri.

  • Da i sa votați iar Cirika …nu i așa. A pus floricele, gazon, tramvaie stricate ,,nade in turkey”…asa că Ferească Dumnezeu sa vă plângeți…vaaluienilor…🌹

  • Ar trebui ca si politistii locali in frunte cu Zanfirescu sa dea o mana de ajutor pentru accelerarea asfaltarilor.

Adauga un comentariu