Actualitate

Lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești vor începe în această primăvară. Se vor construi șapte tuneluri și zeci de poduri

Publicat: 15 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești vor începe în această primăvară. Se vor construi șapte tuneluri și zeci de poduri
Lucrarea prevede construirea celor mai multe poduri și viaducte de pe un lot al Autostrăzii Sibiu-Pitești, în număr de 49, precum și a șapte tuneluri, dar și a unui ecoduct.

Lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești vor începe în această primăvară. Lotul 2 Boiţa – Cornetu din Autostrada Sibiu – Piteşti (A1) este cel mai dificil lot de autostradă din România. Se vor construi șapte tuneluri și zeci de poduri.

Lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești vor începe în această primăvară

Lucrările la Autostrada Sibiu – Piteşti vor începe în această primăvară, a anunțat președintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, după o întâlnire cu reprezentanții constructorului.

„A fost o întâlnire productivă în care am făcut o evaluare la zi a stadiului în care ne aflăm şi am primit asigurări din partea constructorului că proiectarea se va termina curând şi că lucrările efective vor începe în această primavară. De asemenea, în urma discuţiilor, am solicitat să se ia măsurile necesare pentru a evita crearea de ambuteiaje în zonele prin care trec utilajele constructorului. Aşa cum am mai spus, autostrada nu trece pe deasupra judeţului, este un proiect de o importanţă majoră atât pentru Vâlcea, cât şi pentru România şi mă interesează ca lucrările să fie finalizate la termenul stabilit.”, a transmis preşedintele CJ Vâlcea.

Lotul 2 Boiţa – Cornetu din Autostrada Sibiu – Piteşti (A1) este cel mai dificil lot de autostradă din România, având o lungime totală de peste 31 de kilometri, cu 49 de poduri şi viaducte, şapte tuneluri şi un ecoduct în zona Lazaret. Lucrările la acest lot ar trebui finalizate în 2028, câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie fiind o asociere de firme din Turcia – Mapa Cengiz.

Cum va arăta tronsonul de pe Valea Oltului

Reprezentanții asocierii de companii turcești, ce vor realiza cea mai complexă dintre secțiunile autostrăzii A1 TransCarpați, au anunțat că așteaptă autorizația de construcție parțială, pentru a demara execuția lotului. Este vorba despre tronsonul de peste 31 de kilometri de pe Valea Oltului, cuprins între Sibiu și Vâlcea, respectiv Boița și Cornetu-Racovița.

Lucrarea prevede construirea celor mai multe poduri și viaducte de pe un lot al Autostrăzii Sibiu-Pitești, în număr de 49, precum și a șapte tuneluri, dar și a unui ecoduct, la Lazaret-Sibiu, pentru traversarea animalelor sălbatice pe deasupra autostrăzii, a DN7 / E81, a căii ferate și a râului Olt.

Cu această ocazie, administrația județeană a anunțat că traficul pe podul peste Olt, care leagă DN7 / E81 de celălalt mal al râului, unde există organizarea de șantier de la Cornetu – Racovița, va fi restricționat.

„Vom introduce circulație dirijată pe podul în arcadă peste râul Olt, pentru că este trafic foarte, foarte mare și podul nostru este și el la o vârstă, ca să zic așa. Am dispus toate măsurile, să se circule dirijat, cu pilot, ca să nu se creeze aglomerație pe pod, dar și în intersecția din drumul național pentru cei care merg spre Racovița, Perișani (Țara Loviștei – n.red.) și așa mai departe, să nu fie ambuteiaje, pentru că sunt foarte multe mașini care vin cu materiale pentru Autostrada Sibiu Pitești.”, spun oficialii din Vâlcea.

În primăvara acestui an, vor începe  lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Sibiu-Pitești. Lucrarea prevede construirea celor mai multe poduri și viaducte de pe un lot al Autostrăzii Sibiu-Pitești, în număr de 49.

Adauga un comentariu