National

Ludovic Orban ar fi pregătit să rupă PNL! Fostul președinte și-ar putea anunţa plecarea din partidul condus de Florin Cîțu

Publicat: 06 oct. 2021
Ludovic Orban și Florin Cîțu față în față
Ludovic Orban consideră un eșec negocierile dintre PNL și PSD

Sunt mișcări importante pe scena politică a României. După ce moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu şi după ce Ludovic Orban a pierdut alegerile din Congres, cel din urmă ar fi pregătit să rupă PNL-ul iar săptămâna următoare și-ar putea anunța plecarea din formațiunea politică.

În schimb, odată cu plecarea lui Ludovic Orban ar putea să plece, din PNL, şi zeci de parlamentari care incă îl susţin.

Ludovic Orban ar putea pleca, alături de mai mulţi parlamentari din PNL-ul condus de Florin Cîțu

Florin Cîțu pare să aibă o susţinere mai mică decât în momentul în care a fost ales președintele PNL, iar Ludovic Orban nu s-ar mai regăsi în interiorul formaţiunii politice, conform surselor știripesurse. Așadar, președintele Camerei Deputaților, și-ar anunța plecarea, alături de zeci de parlamentari din PNL. Decizia ar urma să o ia săptămâna viitoare când îşi va anunţa şi demisia din funcţia de președinte al Camerei Deputaţilor. Informaţia nu este una nou, Ludovic Orban dând semnale în urmă cu o săptămână:

”Când sunt convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal. Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a spus Orban.

Zeci de parlamentari îl susțin, într-o scrisoare deschisă, pe Ludovic Orban pentru poziția de premier

În cursul zilei de ieri, imediat după ce Guvernul condus de Florin Cîțu a picat testul moțiunii de cenzură, zeci de parlamentari fideli lui Ludovic Orban l-au susținut, într-o scrisoare deschisă, pe fostul președinte pentru funcția de premier a României. Acesta ar fi o variantă optimă mai ales din prisma faptului că Orban ar fi văzut cu ochi buni de cei din USR-PLUS care ar putea reface coaliția:

România se află într-o criză politică și guvernamentală de mai bine de o lună de zile, declanșată în mod iresponsabil și unilateral de prim-ministru și soldată astăzi cu demiterea Guvernului de către Parlament. (…) Susținem refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, alături de USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale, ca fiind singura formulă politică în acord cu votul exprimat de cetățeni în urmă cu un an de zile. Respingem orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a înveşti un nou Guvern cu sprijinul PSD.

Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban. El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului. (…) au transmis 40 de parlamentari din PNL fideli lui Ludovic Orban

Adauga un comentariu