Actualitate

Ludovic Orban, atac dur la adresa PSD: ”Legea este făcută cu schepsis, ca să bage în faliment o grămadă de companii”

Publicat: 03 sept. 2020
Ludovic Orban, despre strategia de campanie: ”Trebuie să periem sectorul, să mergem din casă în casă”
Ludovic Orban, despre strategia de campanie: ”Trebuie să periem sectorul, să mergem din casă în casă”

Ludovic Orban, atac dur la adresa PSD: ”Legea este făcută cu schepsis, ca să bage în faliment o grămadă de companii”. Joi, la începutul ședinței de Guvern, Virgil Popescu, ministrul Economiei, a spus că legea care interzice timp de doi ani vânzarea participaţiilor statului, propusă şi votată de PSD, ”este mărul otrăvit”. Această afirmație este motivată de faptul că legea blochează activitatea tuturor companiilor şi există riscul să le ducă direct în faliment pe cele aflate în insolvenţă sau în reorganizare.

”Nu ştiu dacă s-au gândit, dacă au facut-o cu bună ştiinţă sau din prostie”, afirmă ministrul Popescu.

Pe aceeași lungime de undă este și premierul Ludovic Orban, care a arătat că legea este creată cu intenția de a determina cât mai multe companii să dea faliment.

”Domnule Popescu, am înţeles că avem probleme din cauza unei legi idioate care a fost impusă de PSD”, a subliniat, Ludovic Orban, joi, în debutul şedinţei de Guvern.

”Da, este vorba despre acea celebră Lege 173/ 220 prin care Parlamentul, pe o perioadă de 2 ani de zile, a interzis vânzarea participaţiilor statului la companii, iar prin interpretarea CCR, participaţia statului înseamnă acţiuni şi active. Ce se întâmplă? Care este mărul otrăvit şi ce probleme o să avem dacă nu vom corecta rapid această lege? Avem odată, în industria de apărare, pe OUG 6, aprobate programe de restructurare, în care vorbim inclusiv de vânzarea unor active şi active sociale. Apoi, la Compania Energetică Oltenia avem extrem de multe active sociale, avem biserici, cimitire, cantine, pentru care se plăteşte în continuare amortizare, impozite, dar care nu aduc venituri şi sunt cuprinse în planul de restructurare”, a replicat ministrul Virgil Popescu.

Ludovic Orban, atac dur la adresa PSD: ”Legea este făcută cu schepsis, ca să bage în faliment o grămadă de companii”

Acesta a a mai arătat că multe probleme întâmpină și Nuclarelectrica, dar și toate societăţile cu capital de stat.

”În zona Nuclarelectrica, avem un Memorandum prin care dorim un circuit integrat al producerii de energie electrică şi în baza acestuia Uzina de la Feldioara trebuie vândută către Nuclearelectrica. Toate aceste lucruri sunt blocate de această lege care după părerea mea face foarte mult rău. Nu mai vorbim despre toate societăţile cu capital de stat. (…)Dacă se află în procedură de insolvenţă sau reorganizare vor trece automat în faliment, pentru că nu se pot aproba programe de restructurare. Nu ştiu dacă s-au găndit, dacă au facut-o cu bună ştiinţă sau din prostie, dar au făcut-o”, a adăugat ministrul.

Orban crede că legea este făcută special să bage în faliment o grămadă de companii.

”Ce vă miră? Asta este făcută cu schepsis, ca să bage în faliment o grămadă de companii, dar ne resping în Senat pe bandă rulantă toate OUG din cadrul programului de relansare economică, parcă vor să blocheze orice măsură de relansare economică, să dea peste cap”, a declarat Ludovc Orban.

Astfel, Virgil Popescu a propus ca legea să fie modificată.

PNL a atacat la CCR legea adoptată de Parlament care prevede interzicerea timp de doi ani a vânzării acţiunilor la companiile de stat.

Adauga un comentariu