Actualitate

Ludovic Orban cere demisia lui Florin Cîțu și îl atacă de președintele României: „Principalul vinovat pentru declanșarea crizei politice este Klaus Iohannis” – VIDEO

Publicat: 20 oct. 2021
Ludovic Orban la sediul PNL
Ludovic Orban a avut o primă reacție, după ce Guvernul Cioloș a picat la votul din Parlament

Ludovic Orban, fostul președinte al Partidului Național Liberal îi cere oficial lui Florin Vasile Cîţu să demisioneze de la şefia PNL. De asemenea, fostul șef al Camerei Deputaților dă vina pe președintele României, Klaus Werner Iohannis.

„Am spus din capul locului că vinovatul principal pentru declanşarea crizei politice este Klaus Iohannis. Ambiţia bolnavă de a controla numirea procurorilor şi ambiţia de neînţeles de a impune cu forţa la conducerea PNL a unui om care nu beneficiază de încredere, a unui om care a provocat criza, unui om care nu mai avea nicio şansă să conducă Guvernul şi nicio şansă de a fi investit ca prim-ministru – sunt cauzele care au dus la această gravă criză politică, pandemică şi economică.

Solicit public demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal a domnului Florin Cîţu! Florin Cîţu a demonstrat că nu are nicio umbră de responsabilitate, a executat orbeşte toate ordinele primite fără să ţină cont de consecinţele dramatice pentru România, iar astăzi Florin Cîţu este o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat Partidul Naţional Liberal pentru a da o soluţie raţională acestei crize”, a transmis Ludovic Orban.

Ludovic Orban îl somează pe Klaus Iohannis

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, îi solicită președintelui Klaus Iohannis să înceapă de îndată consultările pentru formarea noului Guvern. Mai mult decât atât, îi reamintește că este șeful statului român și trebuie să înceteze bătaia de joc la adresa cetățenilor.

„O dată cu Cîţu ar trebui să plece acasă şi toţi cei care l-au susţinut. Sigură că astăzi ar fi foarte potrivit să-i cer demisia şi preşedintelui Iohannis, dar n-o s-o fac fiindcă ştiu că o fac degeaba. Îl somez în schimb public să-şi aducă aminte că este preşedintele României. Să înceteze bătaia de joc la adresa cetăţenilor români. Să renunţe la răfuielile politice meschine, să renunţe la ambiţia bolnavă de a-şi impune o voinţă contrară intereselor fundamentale ale României. Să înceteze să mai tuteleze şi să impună decizii conducerii PNL care să fie contrare interesului public şi interesului de a depăşi această criză.

Îl somez pe Iohannis să înceapă consultările nu peste o săptămână, aşa cum a făcut după căderea Guvernului, ci în seara asta sau chiar mâine, pentru a identifica o soluţie cât mai rapidă. Vreau să afirm răspicat că, din acest moment, nu mai sunt părtaș și nu mai vreau să fiu complice la niciun proiect care face rău României, care este plecat de la Klaus Iohannis sau de la Florin Cîțu sau de la gașca demolatoare ce a creat la ordinele lui Iohannis această gravă situație”, a declarat, de la Parlament, Ludovic Orban.

Dacian Cioloș, prima reacție după ce Guvernul a picat

Dacian Cioloș, premierul desemnat de președinte, a transmis astăzi, 20 octombrie 2021, după ce Guvernul a picat cu 184 de voturi împotrivă și 88 pentru, faptul că USR și-a făcut datoria, însă absolut nicio persoană nu a venit cu propuneri pentru a rezolva criza în care se află România.

„Florin Cîțu a picat în Parlament. Suntem în situația asta pentru că Florin Cîțu a adunat în Parlament o majoritate care a trimis guvernul condus de el acasă. Cum poți să spui că asta e o soluție. Nu mai comentez non-soluții. Să vedem dacă au și alte variante în afară de asta. Eu acum o săptămână am discutat cu PNL și nu am văzut de atunci alte soluții decât asta. USR e un partid pragmatic, care discută soluții.

O soluție în Parlament o putem găsi dacă cineva avansează o propunere. Sunt mai mult de zece zile de când suntem în criză. PNL și PSD nu au permis discutarea moțiunii de cenzură la timp și după ce a fost votată, nu au venit cu nicio propunere. Vedem doar postări pe Facebook și promisiuni că ceva o să se întâmple în viitor. Nu avem ce să ne așezăm că nu vedem soluții”, a declarat Dacian Cioloș.

Comentarii
  • O lichea marca peeneeeleee, dupa ce-a pupat la greu der kur das bovanis din cocenis, acum ii cere demisia! Sau a ajuns si el saracu la concluzia ca tulpinile satanis meditatorul si kktzu superman(ga) sunt cele mortale!

  • Orbane,te-ai TREZIT prea tarziu din prostia cu cre l-qi ustinut peacest ghinionist care adecimat poporul roman si care onsa rasunda PENA pentru abuzurile acute.Un fost presedinte PNL,dl.Stoica,a remarcat ca ghinionistul,in dorinta sa de aavea propriul guvern,nu a respectat dreptul alegatorior si l-a desemnat Prim ministru pe ORBAN!,care iata ca se DEZICE de ub viitor FOST Presedinte,cacisigur o safie suspendat si apoi,DEMIS,raspunzand PENAL!baoaban gh. brlad

Adauga un comentariu