Actualitate

Ludovic Orban confirmă schimbarea prefectul Capitalei. Traian Berbeceanu printre posibilii înlocuitori – VIDEO

Publicat: 21 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban confirmă schimbarea prefectul Capitalei. Traian Berbeceanu printre posibilii înlocuitori - VIDEO
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Premierul Ludovic Orban confirmă schimbarea prefectul Capitalei. În locul acestuia ar putea fi numit Traian Berbeceanu, a precizat Ludovic Orban.

„Încă de luni m-aţi întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunţ decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei şedinţe capitale conduse de prefect, a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi în condiţiile în care trebuiau implementate deciziile din decizia Comitetului. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Da, joi, la şedinţa de guvern vom opera această modificare. Da, Traian Berbeceanu se află printre printre posibilii candidati pentru funcţia de prefect care se află în evaluare”, a declarat Ludovic Orban.

Traian Berbeceanu, angajat la grupul parlamentar al PNL

În ceea ce privește angarea rapidă a lui Traian Berbeceanu la grupul parlamentar al PNL, doar pentru a îndeplini condiţiile de numire în funcţia de prefect, Ludovic Orban a spus că nu vede nimic anormal și că este legal.

„Dacă sunt îndeplinite condiţiile legale şi omul are calităţile necesare pentru a ocupa o funcţie, îl sprijinim, normal. În ceea ce priveşte activitatea domnului Berbeceanu, este o activitate cunoscută. Avem nevoie de un om integru, un om hotărât, un om care a demonstrat în activitatea sa că are capacitatea să-şi atingă obiectivele pe care şi le stabileşte“, a precizat Ludovic Orban.

Deranjat de nemulțumirile celor din domeniul HoReCa

Ludovic Orban s-a arătat deranjat de reacția celor din domeniul HoReCa, considerând că măsurile luate de PNL au fost în ajutorul acestui domeniu.

„Pentru HoReCa, încă nu am niciun fir de păr alb, dar dacă mi-ar fi ieșit, ar fi avut legătură. Noi am avut multe scutiri, masura de șomaj tehnic, măsura de program flexibil de muncă, IMM Invest în care HoReCa e pe locul 3. Sigur că am discutat și asupra altor forme de sprijin. Când va fi cazul, vom decide. Să nu uităm că avem și programul de granturi sau alte programe care vin în sprijinul HoReCa cum este programul lansat pentru restaurante, hoteluri. Nu noi suntem de vină că a apărut această pandemie. Și alte țări iau decizia să închidă această ramură”, a menționat Ludovic Orban.

Premierul a explicat de ce afterschool-urile și creșele au rămas deschise

Premierul a mențioant că afterschool-urile și creșele au rămas deschise pentru că așa s-au respectat măsurile de prevenire și că nu au fost cazuri de infectare.

„Ele nu sunt în zona de controlare a Ministerului Educației. Creșele țin de autorități locale, iar afterschool-urile oarecum la fel. În ceea ce privește afterschool-urile, știți că am permis funcționarea lor pe perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri. Sunt mulți părinți care sunt ajutați de aceste afterschool-uri ca să poată să-și desfășoare activitatea profesională și atât timp cât ele nu au generat infecții suplimentare nu am considerat că este necesar închiderea. Ele nici nu au fost incluse în HG semnată în comun de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”, a mai spus premierul.

Altfel, premierul a spus că el primește măști de la Secretariatul General al Guvernului, dar și-a cumpărat și personal. Orban a explicat că utilizează 3-4 măști pe zi.

„Primesc măști de la Secretariatul General al Guvernului. Mi-am cumpărat și eu măști. Când sunt la serviciu folosesc măștile de la Guvern, când sunt acasă folosesc măștile pe care le am. Muncesc foarte mult și folosesc 3-4 măști pe zi.”, a explicat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu