Actualitate

Ludovic Orban, despre redeschiderea şcolilor: „Această perioadă nu va fi una foarte lungă“

Publicat: 19 nov. 2020
Ludovic Orban, premierul României are o reacție după ce s-au înregistra 4.848 cazuri covid-19
Ludovic Orban, premierul României

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre redeschiderea școlilor. Ludovic Orban a lăsat de înţeles că şcolile nu se vor deschide curând, motivul fiind actual context epidemiologic de la noi şi dorinţa de a proteja profesorii şi bunicii.

„Până la o scădere semnificativă a numărului de infectări, învăţământul se va desfăşura online. Am fost criticaţi şi când le-am păstrat deschise şi când le-am închis. Aproape toate ţările care au păstrat deschise şcolile, între timp le-au închis.

Sigur că elevii nu dezvoltă forme severe, în şcoală riscul de transmitere e mai mic, dar deschiderea şcolilor presupune aglomeraţie, o serie de alte activităţi legate de mersul la şcoală, care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe elevi, pe părinţi şi bunici, am decis să păstram şcolile închise, orele să fie online”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Această perioadă nu va fi foarte lungă“

Premierul a precizat că a crescut numărul şcolilor conectate la internet, astfel că mai mulţi elevi au şansa de a parcurge ore online.

„Am crescut cu peste 3000 numărul şcolilor conectate la internet. Am făcut progrese foarte mari în intervalul de timp pe care l-am avut la dispoziţie. Sigur, nu există la acest moment posibilitatea de a conecta toţi copiii. Numărul copiilor care nu au acces s-a redus constant.

Această perioadă nu va fi una foarte lungă. Vine vaccinul, sperăm să treacă al doilea val al pandemiei. Când condiţiile epidemiologice vor permite reluarea cursurilor în condiţii de siguranţă, vom lua această decizie”, a menționat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: „Ne dorim să deschidem cât mai repede școlile“

Președintele Klaus Iohannis a spus marți, „7 noiembrie, că săptămâna viitoare va fi făcută publică strategia de vaccinare la nivel național împotriva coronavirusului, precizând că doreşte deschiderea cât mai repede a şcolilor.

„Vaccinarea se va face etapizat și va începe pe grupe de populație. E vorba în prima fază de personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă.

Ne dorim să protejăm viața tuturor românilor, să avem o relansare economică robustă și să deschidem cât mai repede școlile”, a spus Klaus Iohannis.

Ludovic Orban, anunț despre carantinarea totală a României

Ludovic Orban a vorbit despre carantinarea totală a României în luna decembrie. Acesta a dat asigurări că tara noastră nu va intra într-un lockdown luna viitoare daca numărul de cazuri cu noul coronavirus nu va creste. Premierul a vorbit și despre Sărbătorile de Iarnă care se apropie. Acesta a spus că își dorește să petrecem Crăciunul liniștiți, însă totul depinde doar de populație.

Premierul României, Ludovic Orban, a oferit declarații importante într-o conferință de presă, despre carantinarea totală a țării. Orban a vorbit, marți, despre faptul că România nu vă intra în carantină, pe măsură ce cazurile de îmbolnăvire nu vor mai crește.

„În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări nu vă crește nu vă fi necesară o astfel de măsură. Știți foarte bine că noi am spus foarte clar că nu ne dorim să impunem măsuri de restricții. Am ajuns în situația de a impune măsuri, în care, de fapt, vrem să protejăm sănătatea urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului pentru a salva sănătatea oamenilor”, a explicat premierul României.

Comentarii
Adauga un comentariu