National

Ludovic Orban, anunț despre carantinarea totala a României din decembrie: ”Trebuie să înțeleagă oamenii…”

Publicat: 19 nov. 2020
ludovic orban in conferinta
Premierul României, Ludovic Orban

Ludovic Orban a vorbit despre carantinarea totala a României în luna decembrie. Acesta a dat asigurări că tara noastră nu va intra într-un lockdown luna viitoare daca numărul de cazuri cu noul coronavirus nu va creste. Premierul a vorbit și despre Sărbătorile de Iarnă care se apropie. Acesta a spus că își dorește să petrecem Crăciunul liniștiți, însă totul depinde doar de populație.

Ludovic Orban, anunț despre carantinarea totală a României

Premierul României, Ludovic Orban, a oferit declarații importante într-o conferință de presă, despre carantinarea totală a țării. Orban a vorbit, marți, despre faptul că România nu vă intra în carantină, pe măsură ce cazurile de îmbolnăvire nu vor mai crește.

„În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări nu vă crește nu vă fi necesară o astfel de măsură. Știți foarte bine că noi am spus foarte clar că nu ne dorim să impunem măsuri de restricții. Am ajuns în situația de a impune măsuri, în care, de fapt, vrem să protejăm sănătatea urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului pentru a salva sănătatea oamenilor”, a explicat premierul României.

Ludovic Orban, despre Sărbătorile de iarnă

De asemenea, premierul României, Ludovic Orban, a vorbit și despre Sărbătorile de Iarnă. Acesta a declarat că își dorește să ne petrecem Crăciunul liniștiți, însă totul depinde doar de populație.

”Eu îmi doresc să ajungem la 0 infectări, eu îmi doresc să petrecem Crăciunul liniștiți dar depinde de fiecare dintre noi. Dacă avem grijă de noi și de ceilalți vom ajunge mai repede la normalitate”, a declarat Premierul României.

Guvernul a luat deja măsuri împotriva creșterii numărului de cazuri. Ludovic Orban a declarat că autorităție luptă împotriva pandemiei și că oamenii trebuie să înțeleagă că este mult mai ușor să ne protejăm, decât să tratăm.

„De fiecare dată spun acest lucru, ar fi mult mai simplu să respectăm regulile, să nu ajungem în situația de a pune presiune atât de mare pe personalul medical din secțiile de terapie intensivă.Cred că oricine ar vedea o secție de Terapie Intensivă și-ar pune mască și noaptea.Trebuie să înțeleagă oamenii că protejarea este mult mai ușoară, decât să ajungi să te îmbolnăvești”,a conchis Ludovic Orban.

România a intrat în carantină parțială

De mai bine de două săptămâni, România a intrat într-o carantină parțială. Măsura purtării măștii este o măsură principală pentru încetinirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Excepție de la limitările deplasărilor în intervalul 23:00-05:00 fac deplasările în interes personal, asistența medicală, procurarea de medicamente, însoțirea de persoane bolnave și în cazul în care survine un deces.

„Restricțiile vor intra în vigoare de luni și vor avea o perioadă de 30 de zile. La finalul acelor zile se vă face o nouă evaluare. Măsurile propuse sunt menite să reducă impactul răspândirii virusului. Prima măsură e portul măștii generalizat în spații deschise.  Asta este măsura care vă duce cel mai mult la limitarea răspândirii virusului dacă este respectată. (…) A doua măsură e închiderea magazinelor la 21 pentru limitarea contactului. Limitarea deplasării între 23 și 05. Ăsta e intervalul în care tinerii se deplasează să se viziteze mai mult. Aici mulți întreabă de ce, există studii și multe țări au luat aceste măsuri”, a mai declarat Arafat.

Comentarii
Adauga un comentariu